Annonce
Sport

Storsejr i Farum: AGF imponerede i årets anden træningskamp

Niklas Backman og AGF vandt lørdagens testkamp i Farum. Arkivfoto: Ole Nielsen

Tobias Sana scorede to gange og U19-spilleren Kasper Lunding spillede sig tættere på Superligaholdet, da AGF slog FC Nordsjælland 4-2 i en træningskamp i Farum.

FODBOLD: Resultatet betyder ikke noget i træningskampe, plejer fodboldtrænere at sige.

Men det må alligevel varme AGFs cheftræner David Nielsen, at hans Superligahold førte 4-0 ved pausen i Farum og besejrede FC Nordsjælland 4-2 i lørdagens træningskamp.

I de første 45 minutter havde David Nielsen de fleste af sine formodede bedste spillere på banen, og de blæste hjemmeholdet omkuld. FC Nordsjælland havde fem spillere i startopstillingen, der også startede inde i Superligaen, da de to hold mødte hinanden samme sted i december.

Tobias Sana scorede efter få minutter til 1-0 da han udnyttede et imponerende flot forarbejde af unge Kasper Lunding, der begyndte kampen som højre kant. U19-spilleren tog en flot solotur op ad banen og splittede sjællænderne ad. Han afsluttede løbet med at stikke bolden til Sana, der helt alene med målmanden bragte AGF foran.

Gæsterne var konstant på bolden og FC Nordsjælland blev kun farlige i et par situationer, hvor AGF mistede bolden og tillod et kontraangreb.

Midt i halvlegen blev det 2-0 ved Casper Højer Nielsen, der fra tæt hold hamrede bolden i mål - igen efter forarbejde af Kasper Lunding, der også havde forsøgt at sætte Jakob Ankersen op til en scoring tidligere.

Efter en god halv time scorede Patrick Mortensen sit første mål for AGF. Angriberen tog et par fine løb, der skabte plads i den første halve time, men ellers var han ikke meget på bolden. Men han var, hvor han skal være, da Casper Højer Nielsen fandt ham med et indlæg i boksen.

Inden pause blev det også 4-0. Pudsigt nok igen ved Tobias Sana, der under stor dramatik blev valgt fra til netop Superligakampen i Farum i december. Men denne lørdag kunne han altså ikke holdes tilbage.

I pausen skiftede AGF de ti markspillere og FC Nordsjælland satte et stærkere hold på banen, hvorfor de kom meget bedre med i kampen. Det udnyttede Benjamin Tiedemann og Mikkel Rygaard til at pynte på resultatet.

Tilbage står indtrykket af et AGF-hold, der virkede væsentligt mere sammenspillet end det var tilfældet i tirsdags, hvor det blev til et nederlag på 2-3 til OB.

Annonce

Testkamp


  • FC Nordsjælland - AGF 2-4 (0-4)
  • Mål: 0-1 Tobias Sana (4.), 0-2 Casper Højer Nielsen (24.), 0-3 Patrick Mortensen (35.), 0-4 Tobias Sana (41.), 1-4 Benjamin Tiedemann (72.), 2-4 Mikkel Rygaard (78.)
  • AGF (første halvleg, 4-1-4-1): Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt - Kasper Lunding, Tobias Sana, Bror Blume, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen
  • AGF (anden halvleg, 4-1-4-1): Oscar Whalley - Issah (prøvespiller, skiftet med Nimo Gribenco, 83.), Niklas Backman, Sebastian Hausner, Daniel Thøgersen - Adama Guira - Mustapha Bundu, Magnus Kaastrup, Yousef Toutouh, Andre Riel - Alexander Ammitzbøll
  • Sted: Right to Dream Park, Farum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce