Annonce
Sport

Storsejr i Farum: AGF imponerede i årets anden træningskamp

Niklas Backman og AGF vandt lørdagens testkamp i Farum. Arkivfoto: Ole Nielsen

Tobias Sana scorede to gange og U19-spilleren Kasper Lunding spillede sig tættere på Superligaholdet, da AGF slog FC Nordsjælland 4-2 i en træningskamp i Farum.

FODBOLD: Resultatet betyder ikke noget i træningskampe, plejer fodboldtrænere at sige.

Men det må alligevel varme AGFs cheftræner David Nielsen, at hans Superligahold førte 4-0 ved pausen i Farum og besejrede FC Nordsjælland 4-2 i lørdagens træningskamp.

I de første 45 minutter havde David Nielsen de fleste af sine formodede bedste spillere på banen, og de blæste hjemmeholdet omkuld. FC Nordsjælland havde fem spillere i startopstillingen, der også startede inde i Superligaen, da de to hold mødte hinanden samme sted i december.

Tobias Sana scorede efter få minutter til 1-0 da han udnyttede et imponerende flot forarbejde af unge Kasper Lunding, der begyndte kampen som højre kant. U19-spilleren tog en flot solotur op ad banen og splittede sjællænderne ad. Han afsluttede løbet med at stikke bolden til Sana, der helt alene med målmanden bragte AGF foran.

Gæsterne var konstant på bolden og FC Nordsjælland blev kun farlige i et par situationer, hvor AGF mistede bolden og tillod et kontraangreb.

Midt i halvlegen blev det 2-0 ved Casper Højer Nielsen, der fra tæt hold hamrede bolden i mål - igen efter forarbejde af Kasper Lunding, der også havde forsøgt at sætte Jakob Ankersen op til en scoring tidligere.

Efter en god halv time scorede Patrick Mortensen sit første mål for AGF. Angriberen tog et par fine løb, der skabte plads i den første halve time, men ellers var han ikke meget på bolden. Men han var, hvor han skal være, da Casper Højer Nielsen fandt ham med et indlæg i boksen.

Inden pause blev det også 4-0. Pudsigt nok igen ved Tobias Sana, der under stor dramatik blev valgt fra til netop Superligakampen i Farum i december. Men denne lørdag kunne han altså ikke holdes tilbage.

I pausen skiftede AGF de ti markspillere og FC Nordsjælland satte et stærkere hold på banen, hvorfor de kom meget bedre med i kampen. Det udnyttede Benjamin Tiedemann og Mikkel Rygaard til at pynte på resultatet.

Tilbage står indtrykket af et AGF-hold, der virkede væsentligt mere sammenspillet end det var tilfældet i tirsdags, hvor det blev til et nederlag på 2-3 til OB.

Annonce

Testkamp


  • FC Nordsjælland - AGF 2-4 (0-4)
  • Mål: 0-1 Tobias Sana (4.), 0-2 Casper Højer Nielsen (24.), 0-3 Patrick Mortensen (35.), 0-4 Tobias Sana (41.), 1-4 Benjamin Tiedemann (72.), 2-4 Mikkel Rygaard (78.)
  • AGF (første halvleg, 4-1-4-1): Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt - Kasper Lunding, Tobias Sana, Bror Blume, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen
  • AGF (anden halvleg, 4-1-4-1): Oscar Whalley - Issah (prøvespiller, skiftet med Nimo Gribenco, 83.), Niklas Backman, Sebastian Hausner, Daniel Thøgersen - Adama Guira - Mustapha Bundu, Magnus Kaastrup, Yousef Toutouh, Andre Riel - Alexander Ammitzbøll
  • Sted: Right to Dream Park, Farum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce