Annonce
AGF

Storspillende AGF-stoppere: - Vi havde fuldstændig styr på FC Midtjylland

AGF's Jesper Juelsgård mod FC Midtjyllands Sory Kaba i 3F Superliga kampen FC Midtjylland mod AGF på MCH Arena i Herning, søndag 7. marts 2021.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Efter to kampe, hvor Jesper Juelsgård var startet på bænken, var der atter en startplads til den erfarne forsvarsspiller. Og den chance greb han, hvilket også kastede rosende ord af sig fra hans 12-år yngre makker i midterforsvaret.

FODBOLD: AGF hygger sig efterhånden ganske godt med at spille bold i Herning.

Søndag blev det til den tredje sejr i træk for århusianerne på MCH Arena, 1-0, og det var især defensiven, der trådte i karakter mod FC Midtjylland.

I det centrale forsvar var der atter fundet plads til rutinerede Jesper Juelsgård - Bubacarr Sanneh havde karantæne, Frederik Tingager og Niklas Backman fortsat skadede - og sammen med Sebastian Hausner leverede han en fornem præstation, afviste gang på gang de mange høje bolde, der kom århusianernes vej.

- Det var jo et clean sheet, og det er altid rart. Det bliver især i anden halvleg en duelpræget kamp med alle de høje folk, de smider med frem , men alt i alt havde vi godt styr på det. De blev aldrig for alvor farlige, kom det efter opgøret fra Juelsgård.

Er du overrasket over, at de ikke kom med mere, end de gjorde?

- Nej,  det vil jeg ikke sige. Det kræver altid stor fokus at spille mod dem, for vi ved, at mod et hold som FC Midtjylland kan tingene komme ud af det blå, når de lægger så meget fysik i alle dueller. Vi var stærkest, men det har vi været før på den her bane, sagde Jesper Juelsgård, der i dette forår, som så mange gange før, har været inde og ude af holdet.


FCM er et rigtig godt hold, dygtige på bolden, men jeg vll da sige, at jeg ikke havde så meget at lave i dag, som jeg måske plejer. Det var en dejlig dag på kontoret

Sebastian Hausner


Efter to kampe, hvor han er startet på bænken, blev der igen peget på ham.

- For at være helt ærlig, er det sgu en hård mental prøvelse. Jeg vil gerne spille hver gang, og synes også, at jeg har fortjnet at spille, for jeg er startet rigtig godt op efter nytår. Jeg arbejder efter at jeg vil spille hver gang, så selvfølgelig bliver jeg skuffet, når det ikke sker. Det kan være hårdt, men det mig også stærkere, og gør, at jeg er blevet endnu bedre til at holde fokus, kom det fra 32-årige Juelsgård.

Annonce

En rolig dag på kontoret

Og fokus var der masser af fra den tidligere FCM -og Brøndby-spiller. Derfor var der også masser af rosende ord i hans retning fra dagens makker, Sebastian Hausner.

- Han gør det fremragende. Jeg ved, hvad han kan, og han har også et godt venstreben, som gør meget godt for os i forhold til at bygge spillet op. Han har masser af erfaring, og det smitter også af på en ung gut som mig.

Skal du gøre noget anderledes, når det er Juelsgård i forhold til at spille sammen med Sanneh eller Tingager?

- Nej, det føler jeg egentlig ikke, at jeg skal. Vi har en base som hold, der gør, at det ikke er nødvendigt at ændre sig selv eller sit spil fra kamp til kamp eller i forhold til, hvem man spiller ved siden af. Det er en kæmpe styrke, smilede Hausner.

Og kampen?

- Jeg føler, at vi er i kontrol hele vejen. Jeg havde det ikke sådan, at "pyha, de var godt nok tæt på", ja, de har vel en afslutning, der ryger til indkast og lidt løst, men det var ikke sådan, at jeg rendte rundt med hjertet helt oppe i halsen, sagde han.

Men I bliver trods alt presset langt tilbage på banen i lange perioder?

- Ja, men vi er helt trygge ved at stå langt tilbage. FCM er et rigtig godt hold, dygtige på bolden, men jeg vll da sige, at jeg ikke havde så meget at lave i dag, som jeg måske plejer. Det var en dejlig dag på kontoret, grinede den 20-årige AGFer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce