Annonce
Aarhus

Stort ønske opfyldes i sommerferien: Molslinjen indsætter busser i pendulfart til og fra færgen

Tre dage om ugen kører der henover sommeren busser til og fra Molslinjens nye færgeterminal på Østhavnen. Foto: Kim Haugaard
Sidste sommer tog næsten 40.000 rejsende turen over Kattegat som gående eller på cykel. Denne sommer er der igen gratis færger, og for at give passagererne lettere adgang til Molslinjens færger, bliver der i år sat gratis shuttlebusser ind mellem Dokk1 og Østhavnen.

AARHUS: Det blev en hel del sværere for gående passagerer, da Molslinjen i november flyttede fra den gamle færgeterminal tæt på Nørreport og ud i et helt nyetableret anlæg på Østhavnen.

På grund af den store afstand mellem by og terminal er der ved flere lejligheder blevet ytret ønske om, at der bliver indsat busser mellem midtbyen og færgeterminalen - ind til videre uden held.

Som følge af Folketingets sommerpakke, der på visse dage giver gratis transport for cyklister og gående, er der henover sommeren nu udsigt til ekstra mange gående passagerer. Derfor indsætter Molslinjen busser der kører i pendulfart mellem Dokk1 og Molslinjens færgeterminal.

Annonce

- Som en service og for at sikre det fulde udbytte af sommerpakken skal vi have et tilbud til de gående fra Sjælland, som lander i havnen i Aarhus. Derfor indsætter vi en gratis shuttlebus, som vil køre afstemt med færgerne og få folk ind til butikker og restauranter i Aarhus, fortæller Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Afgang hver 20. minut

Bussen tages ud af Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen, som køres i samarbejde med Herning Turist. Bussen vil køre i rutefart cirka tre gange i timen på de tirsdage, onsdage og torsdage, hvor sommerpakken giver gratis færgeture. Turen, som kun er for gående, kræver ikke booking på forhånd – der skal blot forevises en færgebillet.


Vi glæder os over muligheden for at blive en del af sommerpakken, og vi glæder os til at se en masse mennesker på færgerne igen, nu hvor corona er ved at slippe taget i os.

Jesper Skovgaard, Molslinjens kommercielle direktør


Bussen vil sætte passagerer af på Mindet ved Dokk1 lige midt i Aarhus – og samme sted vil turen gå tilbage til færgeterminalen.

Molslinjen sætter passagererne af yderst på Østhavnen. Fint nok, hvis du er bilist, men for de gående er der langt ind til Aarhus. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Molslinjens færgeruter vil tilbyde de gratis ture for gående, cyklende og for folk med handicapkort tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne i juli, august og september.

- Vi glæder os over muligheden for at blive en del af sommerpakken, og vi glæder os til at se en masse mennesker på færgerne igen, nu hvor corona er ved at slippe taget i os, siger Jesper Skovgaard.

Sommerpakken i 2020 betød store mængder gående og cyklende endagsturister i Aarhus. Næsten 40.000 mennesker tog i juli turen over Kattegat til Molslinjens daværende terminal midt i Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Milliarderne er fordelt: Få hele overblikket over hvor pengene ruller hen i kommunens husholdningsbudget

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Navne

75 år: Isbjørnen satte præg på grønlandsk politik

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Annonce