Annonce
Kultur

Stort bas-event vender tilbage under Ringgadebroen

Bas under Buen vender tilbage under Ringgadebroen i Aarhus lørdag 27. juli. Foto: Flemming Bo Jensen

Aarhus: Sommerens tungeste elektroniske musikevent Bas Under Buen vender lørdag 27. juli tilbage under Ringgadebroen i Aarhus. Det er sjette år i træk, at arrangementet afholdes i Aarhus. Denne gang med mere fokus på den lokale århusianske scene for elektronisk musik end tidligere.

Som sædvanligt præsenteres musik inden for basgenrer som dub, hip-hop, garage, grime, dubstep og drum’n’bass. I tidsrummet 15 til 23 kan man høre: Rumpistol, Shatter Hands, Nilas, Hans Solo, 8Kilo, Junglelyd, Noianiz, Aarhus Volume, Alex Index, Denali, RDG og OHOI.

Som altid er det helt gratis at deltage i Bas Under Buen, ligesom der vil være mulighed for at købe både kolde forfriskninger i baren og mad fra foodtrucks.

Bas Under Buen har vundet årets event til Danish Deejay Awards tre gange, senest var i 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce