Annonce
Livsstil

Stort bryggeri og vinbar åbner på havnen

René Vinding (tv) fra Vindanmark.com og Michael Alhof (th) fra Humleland lægger lige nu sidste hånd på deres fælles restaurant og bryggeri, som åbner på havnen lørdag. Foto: Tobias Heede Niebuhr

Et nyt spisested, vinbar og stort øl-bryggeri åbner under samme tag på Fiskerivej på Aarhus Havn. Stedet skal hedde Hantwerk og slår dørene op lørdag.

Annonce

AARHUS: Der knokles på livet løs på fiskerihavnen i Aarhus i øjeblikket.

Her er man i fuld gang med at lægge sidste hånd på omdannelsen af Maskinmesterskolens tidligere lokaler til en vinbar og restaurant med eget bryggeri på Fiskerivej.

Det er vinmand og restauratør René Vinding, der står bag Vindanmark.com og ølbryggerne Michael Alhof og Lene Richter fra Humleland, som er gået sammen om den nye restaurant med eget bryggeri, der får navnet Hantwerk.

Hantwerk bliver ny nabo til Brødrene Kochs restaurant og P. Clausens Fiskehandel på Fiskerivej. Foto: Tobias Heede Niebuhr

Lørdag klokken 12 skal stedet åbne, og fremover bliver de rå og rustikke lokaler til et mad- og mødested på havnen med plads til omkring 100 gæster, mens man om sommeren kan åbne op for op til 200 udendørs gæster på pladsen foran, hvor surferklubben også holder til.

- Vi laver vinbar på den ene side af baren og ølbar på den anden side. Vi har fået lavet 21 haner, som vil sælge håndbrygget øl, der bliver lavet på stedet. Det bliver rustikt, og vi finder det oplagt at lave det på havnen, som vi ser som et kommende centrum i byen, siger René Vinding, der også driver lokaler på den anden side af havnen, hvor Vindanmark.com har deres vinimport og lager.

- Vi kommer til at have et stort udvalg af vin og øl, men der bliver ikke 50 forskellige slags cocktails. Vi koncentrerer os om det, vi er gode til, siger René Vinding.

Derfor har man hyret en anerkendt restaurant fra Aarhus til at stå for maden. Hvilken vil han ikke ud med endnu.

- Jeg kan godt sige, at maden bliver inspireret af beliggenheden ved vandet, og at det bliver rustikt, siger René Vinding, der regner med, at der fra marts vil være fuld fart på maddelen.

Hantwerk


  • Bryggeri, vinbar og spisested
  • Åbner lørdag 4. februar
  • Bliver med kontantløs betaling

Åbningstider:

  • Torsdag: 16-22
  • Fredag: 14-24
  • Lørdag: 12-24
Annonce

50 forskellige øl

Bygningen var oprindeligt et bådbyggeri, men har senest været benyttet af Maskinmesterskolen. For René Vinding har det været vigtigt at bibeholde stedets rå look,

Man har brugt genbrugsmursten til at bygge toiletfaciliteter, der er købt gamle skolestole ind, og baren er bygget af gamle gulvbrædder fra Pakhus 27.

Baren har i alt 21 haner, der vil skænke hjemmebrygget øl til de tørstige gæster. Foto: Tobias Heede Niebuhr

Samtidig bliver bryggeriet en synlig del af interiøret, og seks 1.200 liter store gærtanke, som øllet bliver lagret i, står synligt fremme.

Herfra vil man kunne producere mellem 30 og 50 forskellige håndbryggede øl.

Humleland leverer allerede øl til flere restauranter og barer i Aarhus fra deres bryggeri i Risskov, men med de nye lokaler og større tanke på havnen vil Michael Alhof gå fra deltids til fuldtids brygger.

Stedet skal ledes af Nick Mogensen, der er tidligere barchef ved Aarhus Street Food.

Der er åbningsreception lørdag klokken 12, hvor der vil være smagsprøver på øl og vin.

Mellem 30-50 forskellige hjemmelavede øl vil blive brygget fra lokalerne og sendt ud gennem de 21 haner i ølbaren. Foto: Tobias Heede Niebuhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce