Annonce
Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Syv spillere og to trænere i Bakken Bears er testet positive for covid-19. Navnene på de smittede er ikke oplyst og det er ikke nødvendigvis nogle af dem på dette foto. Arkivfoto: Axel Schütt
Den århusianske basketballklubs Champions League-kamp på onsdag er udskudt på grund af et voldsomt tilfælde af covid-19 i truppen.
Annonce

BASKETBALL: Coronavirus har lagt store dele af Bakken Bears' trup og trænerstab ned.

Syv spillere og to fra trænerteamet har fået konstateret covid-19 efter at én spiller i begyndelsen af ugen fik konstateret den verdensomspændende virus.

Hele truppen har været isoleret siden tirsdag morgen, men virusset havde altså nået at sprede sig inden. Svarene på de otte seneste positive tests kom fredag.

- Vi havde ikke lige set komme, at virus havde nået at sprede sig til så meget. Men vi håber og tror, at vi ikke får flere tilfælde i denne omgang da spillere, trænerstab og folkene på kontoret har været i isolation siden vi fik bekræftet det første tilfælde mandag aften, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Han ønsker ikke at oplyse hvilke spillere, der er tale om på grund af GDPR-reglerne, men fortæller, at nogle spillere har symptomer men ikke alle.

Klubbens ansatte i administrationen har alle været testede, og har alle afgivet negative prøver.

Annonce

Champions League-kamp udsat

Det voldsomme udbrud i truppen betyder, at klubben har fået udskudt onsdagens Champions League-kamp mod tyrkiske Galatasaray. Kampen spilles i stedet 11. november.

Derudover er også søndagens Basketligakamp mod Horsens IC udskudt.

I forhold til at komme i gang igen i den danske liga regner sportsdirektøren med, at hans hold skal i kamp 8. november mod Wolfpack. Mens det i Champions League kan blive noget mere besværligt.

Her skal spillerne nemlig aflægge et negativt testsvar for at få lov til at spille.

- Vi skal kunne dokumentere en inaktiv test for at de kan få lov til at spille i Champions League. Sundhedsmyndighederne har eksempler på, at nogle har testet positive i op til otte uger selvom de er ovre sygdommen og ikke smitter længere. På samme måde kan vi se, at Cristiano Ronaldo fra Juventus for tiden ikke må spille fordi han på tredje uger stadig tester positive. Så det kan blive en udfordring for os, siger sportsdirektøren.

Bakken Bears spillede senest i lørdags mod Team FOG Næstved. Den sjællandske klub må ikke komme i kamp før de er blevet testet for corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce