Annonce
Sport

Stort elitefelt til VM i Cross

Eliteløberne vil gerne prøve kræfter med området ved Moesgård Museum. Næsten 300 har meldt sig til VM i Cross. Foto: Lone Dybdal

Næsten 300 eliteløbere har meldt deres ankomst til VM i Cross 30. marts ved Moesgaard Museum

ATLETIK: Arrangøren af VM i Cross, Dansk Atletik Forbund, kan glæde sig over, at et stort felt har meldt sin ankomst til det kommende mesterskab ved Moesgaard Museum 30. marts. For nyligt blev der lukket ned for tilmelding hos eliteudøverne og her viste tallene, at verdensmesterskabet får flere deltagere end sidst det blev afholdt.

For to år siden stillede 146 mænd og 104 kvinder til start til VM Cross i Ugandas hovedstad, Kampala. I Aarhus bliver antallet en smule højere, da 174 mænd og 124 kvindelige løbere stiller til start i senior, mens der ligeledes er en stigning i antallet af tilmeldte til U20-løberne og stafetten.

Det er stadig muligt for motionsløbere at prøve kræfter med VM-ruten. Her har Kronsprins Frederik allerede meldt sin ankomst og skal deltage i stafetten. Udover stafetten på fire gange to kilometer, kan man også stille til start i på sprintdistancen eller på en rute på fire, otte eller 12 kilometer. Tilmeldingen sker via Aarhus2019.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce