Annonce
Aarhus

Stort flertal bakkede op om mistillidsvotum: Dansk Dyreværn Aarhus' bestyrelse afsat

Dansk Dyreværn Aarhus fik fredag aften en ny bestyrelse efter en ekstraordinær generalforsamling. Foto: Jens Thaysen
Fredag blev den tidligere bestyrelse i dyreværnet udskiftet, efter den blev mødt af et mistillidsvotum fra et stort antal fremmødte medlemmer.

AARHUS: Dansk Dyreværn Aarhus, der også går under navnet Voice Of Pets, har fået en ny bestyrelse.

Fredag blev der afholdt en ekstraordinær Generalforsamling, hvor den siddende bestyrelse blev mødt af et mistillidsvotum fra et stort flertal af fremmødte medlemmer.

Der blev herefter valgt en ny bestyrelse, hvor Peder Østergaard bliver ny formand og Anne Trane ny næstformand. Herudover blev der valgt fem bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter.

Annonce

I en udtalelse fra den nye bestyrelse lyder det, at driften af dyreværnet indtil videre fortsætter uændret.

Dansk Dyreværn Aarhus

  • Sådan ser den nye bestyrelse ud
  • Formand: Peder Østergaard
  • Næstformand: Anne Trane
  • Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Finn Østergaard, Ole Mikkelsen, Bo Kristensen, Casper Bjørn, Michelle Hyde Jørgensen.
  • Suppleanter: Solveig Christensen, Susanna Toldi-Bugge.

- De ansatte fortsætter i deres nuværende stillinger, og servicehundebrugerne er fortsat en del af foreningen, og kan stadig gå til prøver, og bevare deres certificering og re-certificering. Der forestår nu et stort arbejde for den nye bestyrelse med at skabe overblik over foreningens økonomi, lyder det i meddelelsen.

Avisen har været i kontakt med den nyudnævnte næstformand i bestyrelsen, Anne Trane.

Hun fortæller, at den nye bestyrelse nu har behov for arbejdsro for at få sat ind i tingene og danne sig et overblik i forhold til økonomien og hvad der kan gøres for at skaffe nye midler, så der fortsat vil være et dyreinternat i Aarhus.

På den ekstraordinære generalforsamling var mange mødt frem. Af de fremmødte var 47 stemmeberettiget. 19 medlemmer stemte for den siddende bestyrelse, mens 28 stemte imod.

Tæt på konkurs

Det er internatets skrantende økonomi, der var årsag til den ekstraordinære generalforsamling fredag aften.

I 2017 havde foreningen likvide beholdninger på 25 millioner kroner, men i dag er internatet konkurstruet, hvilket medlemmerne af foreningen ikke har kunne forstå.

I en tidligere artikel i Århus Stiftstidende har den nu tidligere bestyrelsesformand Kalle Fisker udtalt, at dyreinternatet vil lukke til september, hvis det ikke lykkes at få økonomisk indsprøjtning inden.

Ifølge ham skyldes den pressede økonomiske situation flere ting. Der er blandt andet blevet brugt 14 millioner kroner på nye bygninger, som stod færdig i slutningen af 2018. De resterende 11 millioner er blevet brugt på drift, blandt andet et nyt navn, ny hjemmeside og rebranding.

- Da vi var færdige med alle investeringer og den nye bygning og så videre, havde vi til cirka to års drift. Det er faktisk ret godt. Vi baserer os på sponsorater og arv, og hvis den arv, vi forventer, udebliver i godt og vel to år, får vi problemer. Det er der, vi er havnet nu, har bestyrelsesformanden forklaret.

Den 25. maj vil Dansk Dyreværn Århus afholde den ordinære generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce