Annonce
Aarhus

Musik-mekka under Ringgadebroen: Kulturlivet får sin egen landsby

Sådan skal den nye bygning placeres under Ringgadebroen midt i Aarhus. Foto: Leif Skovsgaard Hansen. Grafik: Thor Sølyst Farup
"Volume Village" åbner i 2022 og skal kunne bruges til musik og anden kultur - mulighederne står åbne.

AARHUS: Aarhus får et helt nyt og usædvanligt sted for kulturlivet både inden- og udendørs. En lille landsby, kunne man kalde det.

"Volume Village", som er navnet, er en ny bygning på 250 kvadratmeter med plads til 349 personer. Den skal være et knudepunkt, hvor skabende kræfter kan mødes, udveksle idéer og opleve hinandens initiativer og arrangementer.

Åbner i marts 2022

Stedet, som er under Ringgadebroen i Aarhus C, får mange funktioner. De fysiske rammer kan ændres, så der kan være koncerter, kunstudstillinger, klubaftener, filmvisninger og andre former for events.


"Volume Village" er et fantastisk initiativ og en enestående mulighed.

Jesper Mardahl


"Volume Village" åbner i  første kvartal af 2022, alt med hjælp fra sponsorer, fonde og Institut for (X) til Kulturforeningen Aarhus Volume, der står bag.

Annonce

Vækstlagets muligheder

Der bliver primært fokus på musik.

- "Volume Village" er et fantastisk initiativ og en enestående mulighed for at skabe en fælles platform for en kultur og musikstil, der måske ikke helt er på radaren hos de øvrige musikinstitutioner i landet, siger Jesper Mardahl fra Promus og Music City Aarhus 2022 i en pressemeddelelse.

Volume Village vil give vækstlaget de bedste mulige rammer på linje med fuldt ekviperede spillesteder og andre kulturhuse, og det nye sted bliver kulminationen på en flere år lang kamp for drømmen om et spillested til vækstlagsmiljøet.

Plads til 349 inde og 1500 ude

  • Stedet under Ringgadebroen får plads til 349 gæster. Udendørs koncerter kan holdes med op til 1500 gæster.
  •  Volume Village har brugeraftale med kommunen på området frem til 2027.
  • Byggeriet ventes at begynde i juni 2021 og stå færdigt i 2022.
  • Projektet udføres af Aarhus Volume i samarbejde med Tækker Group og Kondens Arkitekter og er medfinansieret af "Underværker - En Realdaniakampagne", Lokale og Anlægsfonden og
    NRGI’s værdipulje.
  • Institut for (X), Sjakket, Larus og resten Aarhus’ kulturscene har støttet projektet fra starten.
Her kan der festes under Ringgadebroen. Dette billede er fra Aarhus Volumes "Under Gaden festival" i 2019. Foto: Johan Adrian Buus
Sådan ser der ud lige nu på stedet. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce