Annonce
Skanderborg

Stort kattedyr dukket op igen: Er den østjyske puma flyttet til Midtjylland?

En puma er set i Herning. Arkivfoto: Reuters/Ilya Naymushin/Scanpix
I løbet af foråret 2019 var der talrige observationer af en puma eller et stort kattedyr flere steder i Østjylland. En puma er nu set i Herning, så måske er det store kattedyr flyttet mod vest.

ØSTJYLLAND: Århus Stiftstidende kunne i løbet af foråret 2019 berette om en lang række observationer i Østjylland fra personer, der var overbevist om, at de havde set en puma eller et stort kattedyr i den fri natur.

Første melding om en løs puma i Østjylland kom i midten af marts, hvor en kvinde på en gåtur blev overrasket af et stort, kattelignende dyr i skovene øst for Gl. Rye. Allerede dagen efter kunne en ny person berette om et stort kattedyr. Denne gang i skoven ved Funder Ådal.

Senere på foråret blev der yderligere meldt om pumaer eller store kattedyr forskellige steder i Østjylland - blandt andet i den nordlige del af Vejle og i Hylke ved Skanderborg.

Siden har der været stille omkring pumaen. Lige indtil tirsdag, hvor Peter Engsted fra Herning i et Facebook-opslag i gruppen Vores Herning fortalte, at en puma formodentlig havde været et smut forbi hans have. Besøget skulle have fundet sted natten mellem søndag og mandag

Han beskriver dyrets farve som rødbrun, mens højden fra jord til skulder var mellem 50-60 cm. Længden på dyret inklusiv hale var knap to meter.

Peter Engsted afviser, at der kan være tale om en los.

- Den har en kort hale, og denne her havde en ret lang hale, skriver han i en kommentar til opslaget.

Annonce

Pumalignende dyr set ved sø

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser desuden til Herning Folkeblad, at en kvinde onsdag kontaktede politiet og forklarede, at hun havde set et pumalignende dyr ved Fuglsang Sø, der ligger i Herning.

Kvinden var mandag klokken 10 ude at gå tur med en veninde, da de observerede dyret, som kom ud fra en busk og krydsede vejen i et ladt tempo, skriver Herning Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce