Annonce
Skanderborg

Stort kattedyr dukket op igen: Er den østjyske puma flyttet til Midtjylland?

En puma er set i Herning. Arkivfoto: Reuters/Ilya Naymushin/Scanpix
I løbet af foråret 2019 var der talrige observationer af en puma eller et stort kattedyr flere steder i Østjylland. En puma er nu set i Herning, så måske er det store kattedyr flyttet mod vest.

ØSTJYLLAND: Århus Stiftstidende kunne i løbet af foråret 2019 berette om en lang række observationer i Østjylland fra personer, der var overbevist om, at de havde set en puma eller et stort kattedyr i den fri natur.

Første melding om en løs puma i Østjylland kom i midten af marts, hvor en kvinde på en gåtur blev overrasket af et stort, kattelignende dyr i skovene øst for Gl. Rye. Allerede dagen efter kunne en ny person berette om et stort kattedyr. Denne gang i skoven ved Funder Ådal.

Senere på foråret blev der yderligere meldt om pumaer eller store kattedyr forskellige steder i Østjylland - blandt andet i den nordlige del af Vejle og i Hylke ved Skanderborg.

Siden har der været stille omkring pumaen. Lige indtil tirsdag, hvor Peter Engsted fra Herning i et Facebook-opslag i gruppen Vores Herning fortalte, at en puma formodentlig havde været et smut forbi hans have. Besøget skulle have fundet sted natten mellem søndag og mandag

Han beskriver dyrets farve som rødbrun, mens højden fra jord til skulder var mellem 50-60 cm. Længden på dyret inklusiv hale var knap to meter.

Peter Engsted afviser, at der kan være tale om en los.

- Den har en kort hale, og denne her havde en ret lang hale, skriver han i en kommentar til opslaget.

Annonce

Pumalignende dyr set ved sø

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser desuden til Herning Folkeblad, at en kvinde onsdag kontaktede politiet og forklarede, at hun havde set et pumalignende dyr ved Fuglsang Sø, der ligger i Herning.

Kvinden var mandag klokken 10 ude at gå tur med en veninde, da de observerede dyret, som kom ud fra en busk og krydsede vejen i et ladt tempo, skriver Herning Folkeblad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce