Annonce
Aarhus

Stort kryds spærres i tre måneder: Her er de alternative ruter

Beder-Beringvejen tager så småt form. Foto: Jens Thaysen
Der er udsigt til forandrede trafikvaner i det sydlige Aarhus, mens arbejdet med Bering-Bedervejen er i gang.
Annonce

AARHUS: Fra 21. september vil krydset ved Hovedvejen/Torshøjvej/Hovvejen være delvist spærret i tre måneder, imens området omkring krydset skal udvides.

Det er arbejdet med den 12 kilometer lange Bering-Beder vej i Aarhus syd, der giver de trafikale udfordringer.

Næste punkt i etableringen af den længeventede vej er at udvide området omkring krydset ved Hovedvejen/Torshøjvej/Hovvejen, så der fremover vil være to spor i begge vejbaner og svingbaner, og det arbejde betyder altså, at krydset spærres for gennemgående trafik i tre måneder.

- Vi ved, at det kommer til at give trafikale udfordringer i området. Men vi har prioriteret at spærre krydset for al trafik for at forkorte anlægsperioden til langt under det halve og undgå flere forskellige omkørselsruter, der kan forvirre trafikanterne, siger Carsten, Thomsen, projektleder ved Teknik og Miljø.

Derfor opfordrer Aarhus Kommune også oplandsbyerne i Aarhus syd til at bruge en anden motorvejsafkørsel og -tilkørsel end Hasselager for at undgå at belaste området mere end højest nødvendigt. Her kan bilisterne i stedet bruge Hasselager Ø eller Skanderborg N.

Annonce

Nyt signalanlæg og køreveje

Aarhus Kommune har sat gang i flere tiltag, der skal mindske generne i forbindelse med det omfattende arbejde. Nogle kryds er blandt andet udvidet, signalreguleringer er moderniseret, ved Kolt Kirkevej/Hovedvejen er der lavet nyt signalanlæg, og der er etableret flere mindre midlertidige køreveje.

- Vi lægger ikke skjul på, at selvom vi foretager flere tiltag i området, så bliver det en træls periode for områdets beboere og virksomheder. Vi håber, at folk vil være tålmodige, når de begiver sig ud i trafikken, køre efter forholdene og vise hensyn til hinanden, siger Carsten Thomsen.

Kort over omkørselsruterne. Grafik: Aarhus Kommune

Når krydset åbner i december, mangler kun mindre arbejder, som ikke vil påvirke trafikken væsentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce