Annonce
Aarhus

Stort lavpris-hotel i M. P. Bruuns Gade

AAK?s markante administrationsbygning bliver til Hotel Wakeup Aarhus. Københavnsk hotel-gruppe holder sit indtog i byen.

Annonce

Et nyt hotel med 213 værelser og omkring 300 senge er på vej i M.P. Bruuns Gade lige ved siden af Bruuns Galleri.

Det er oliefabrikken - AarhusKarlshams - store kontorbygning, der skal bygges om til hotel. Wakeup Aarhus kommer der til at stå på facaden om halvandet års tid.

Bag projektet står Arp-Hansen Hotel Group, der vil lave et hotel efter sit prisbillige Wakeup-koncept, hvor værelsespriserne starter omkring 550 kr. pr. nat.

»Vi har en betinget købsaftale med AarhusKarlshamn. Lige nu ligger sagen hos Aarhus Kommune, der skal tage stilling til, om den vil godkende projektet,« siger Arp-Hansens administrerende direktør, Dorte Krak.

Det tyder alt på, at kommunen vil. Hotelplanerne har været i en nabohøring, uden at der kom én eneste indsigelse.

»Vi har givet en principgodkendelse af planerne. Tilbage står, at de skal have en byggetilladelse,« siger Peter Bertelsen fra kommunens afdeling for byggeri.

Arp-Hansen er med 12 hoteller - alle i København - hovedstadens største hotelgruppe. To af de centralt beliggende hoteller - med i alt omkring 1.000 værelser - er i lavpris-kategorien Wakeup. Det seneste i Borgergade åbnede sidste år.

»Nu vil vi gerne prøve udenfor København. Beliggenheden i M. P. Bruuns Gade er rigtig spændende, og vi ser gode muligheder i Aarhus. Det er en by i vækst, hvor der sker en masse. Tre restauranter har lige fået en Michelin-stjerne, og i 2017 skal byen være Europæisk Kulturhovedstad,« siger Dorte Krak og fortsætter:

»Hotelkapaciteten i Aarhus er øget meget de senere år, men trods det har hotellerne pæne belægningsprocenter, så vi er ikke i tvivl om, at der er plads til et Wakeup-hotel. Erfaringerne med konceptet fra København er, at det trækker nye grupper af kunder til, som måske ellers ville have valgt en overnatning på sofaen hos venner eller familie.«

Når tilladelsen til at bygge om er i hus, regner Dorte Krak med, at det vil tage godt et års tid at forvandle oliefabrikkens gamle hovedsæde til hotel.

»Hvis alt går efter planen, åbner vi i slutningen af 2016,« siger hun.

Ombygningen bliver især omfattende for den ældre og bevaringsværdige røde bygning lige op til Bruuns Galleri. Her skal alt undtagen facaden - og stueplan der dels er del af Bruuns Galleri, dels bruges til cykelparkering - rives ned og bygges op på ny.

Selve administrationsbygningen får også et lidt andet udtryk. Her er det de øverste etager, der mod M. P. Bruuns Gade bliver rykket en smule frem for at give plads til hotelværelserne.

Foruden de 213 hotelværelser indgår der også i projektet en morgenmadsrestaurant med plads til 148 personer i stueetagen.

Administrationsbygningen i M. P. Bruuns Gade har været til salg i en årrække.

For tre år siden var den ved at blive solgt til det britiske selskab, Admate Limited, som ville indrette bygningen til hotel, men det projekt blev aldrig til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce