Annonce
Bakken Bears

Stort millionunderskud: Bakken Bears kører stadig med røde tal

Bakken Bears har tabt 27 millioner kroner over de seneste fem år. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears' seneste regnskab viser et rekordstort underskud. Klubben kalder den nuværende situation for en investeringsfase, der ikke pinedød nødvendigt skal gå i nul.

BASKETBALL: Det ser ikke pænt ud, men der er hverken tale om panik eller krise i Bakken Bears.

Sådan beskriver sportsdirektør Michael Piloz det seneste regnskab, der viser et underskud på 6,5 millioner kroner. Underskuddet er det største i klubbens historie og skyder det samlede minus for de seneste fem år op på godt 27 millioner kroner.

Beløbet bliver dækket af finansmanden Claus Hommelhoff, der er bestyrelsesformand i klubben.

Og det er kun med hans hjælp, at Bakken Bears har kunne bruge så mange penge de seneste år - penge, der især er brugt på lønninger og rejser rundt i Europa med deltagelse i Champions League og Europe Cup.

Det seneste år er lønudgifterne i klubben steget fra 10 millioner kroner til 11,5 millioner kroner.

- Hvis vi tager de kæmpe store briller på, så er det en investeringsfase, vi er i gang med. Vi bruger flere penge end vi får ind. Det er ikke pinedød nødvendigt at gå i nul lige nu, men det er ambitionen på sigt - men ikke gennem besparelser, siger Michael Piloz.

Han nævner blandt andet, at bestyrelsen - med formand Claus Hommelhoff i spidsen - det seneste år har følt, at der var tid og overskud til at ansætte CSR-medarbejder.

Annonce

Et bizart år

Over de seneste fem år har Bakken Bears blødt mere end fem millioner kroner om året, så derfor kan det seneste regnskab, der udløb 30. juni, ikke alene undskyldes med verdenssituationen - men også Bakken Bears har været påvirket af coronapandemien.

- Det har været et bizart år, og det har også kostet os penge at lukke butikken i tre og en halv måned. Men det mest interessante er sådan set, hvordan det påvirker os på sigt. Lige nu må vi slet ikke have tilskuere, og ser vi ind i fire måneder, hvor det er sådan, så rammer det os megahårdt. Vil vores sponsorer så gentegne?, spørger Michael Piloz.

Han kan rent faktisk berette om en nettofremgang i antallet af sponsorer, men et par større støtter har dog sat deres bidrag på pause.

Underskud i Bakken Bears

Det er langt fra første år, at Bakken Bears bruger flere penge end de får ind. Over de seneste fem år har klubben tabt godt 27 millioner kroner:

2019-20: -6,5 millioner kroner

2018-19: -5,3 millioner kroner

2017-18: -6 millioner kroner

2016-17: -5 millioner kroner

2015-16: -4,5 millioner kroner

Annonce

Flere indtægter

Coronapandemien kommer til at påvirke det igangværende regnskabsår endnu mere, og sportsdirektøren har da heller ingen forventning om, at Bakken Bears kommer til at gå i nul fra nu af.

Men underskuddet er som sådan budgetteret. Og der er da heller ikke noget, der tyder på, at Claus Hommelhoff kommer til at mangle penge foreløbigt. Tidligere i år præsenterede hans familieinvesteringsselskab CBH A/S et overskud på 225 millioner kroner - det var sjette år i træk, at selskabet lavede et trecifret million-overskud.

- Bestyrelsen og ejerkredsen investerer lige nu penge i Bakken Bears. Og det er ikke sådan, at da vi hentede DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon i sommer (tidligere NBA-spillere, red.), så troede vi selv på, at regnskabet ville løbe rundt. Men tanken er, at det skal blive bedre over tid - og det kræver, at vi øger indtægterne, siger Michael Piloz.

Bakken Bears møder lørdag BK Amager på hjemmebane i Basketligaen. Men meget apropos bliver kampen spillet for lukkede døre grundet verdenssituationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce