Annonce
Aarhus

Stort potentiale i Aarhus: Nu rykker Normal ind på Strøget

Skiltene er sat op, og inventaret er ved at blive sat på plads i den nye Normal-butik i Ryesgade i Aarhus. Foto: Hans Petersen

De to nyeste butikker i henholdsvis Ryesgade og på Telefontorvet skal erstatte butikken på hjørnet af Østergade og Frederiksgade.

AARHUS: Aarhus får snart endnu en Normal-butik. Det bliver på Strøget, Ryesgade 2, hvor tøjbutikken Solo tidligere har været.

Den ny butik i Ryesgade samt en ny, som Normal har åbnet på Telefontorvet, skal tilsammen erstatte den Normal, som ligger på hjørnet af Østergade og Frederiksgade. Desuden har Aarhus en Normal i Bruun's Galleri og en i City Vest.

Vi har tidligere fortalt om de to nye butikker, men først nu afslører Normal beliggenheden af butikken på Strøget. Den ligger i øvrigt skråt over for konkurrenten Matas.

Torben Mouritsen, der står bag Normal, siger, at de nuværende placeringer giver et bedre forløb af butikkerne gennem midtbyen.

- Vi har en veldrevet butik i Østergade, men vi fornemmer, at der er et potentiale til flere kunder i Aarhus, og derfor åbner vi flere butikker. Man skal tage et aktivt valg for at gå til butikken i Østergade. Nu har vi fundet to steder, som man kommer helt naturligt til, siger han, der gerne åbner flere butikker i Aarhus.

Annonce

Normal i Aarhus

Med den nye butik i Ryesgade 2 i Aarhus vil Normal have fire butikker i Aarhus. De øvrige er i Bruun's Galleri, på Telefontorvet og i City Vest. Butikken på hjørnet af Frederiksgade og Østergade lukker.

Konkurrerer på prisen

Normal åbnede den første butik i Silkeborg i april 2013. Siden er det gået stærkt, og i dag er der flere end 85 butikker i Danmark.

Første butik uden for landets grænser åbnede i juni 2017 i Kristiansand i Norge. I januar 2018 åbnede den første Normal i Malmø i Sverige, og i maj 2018 åbnede den første syd for landets grænser, i Holland.

Normal forklarer selv, at butikken sælger helt normale varer til unormale priser.

Virksomheden konkurrerer på lavere priser på mærkevarer, fordi varerne kommer fra distributører overalt i EU og uden fordyrende mellemled.

Normal er i færd med at lave et nyt, stort centrallager i Gedved ved Horsens. Kæden overtog lejemålet 1. juli og vil gradvist rykke ind frem mod 1. oktober.

Årsagen til flytningen er pladsmangel i det nuværende Brabrand-lager.

I de nye rammer, som tidligere husede Interstil, er der 37.000 kvadratmeter mod 10.000 i Brabrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce