Annonce
Aarhus

Stort pres på svømmestadion

Det er i hjørnet ved den nuværende multibane ind mod Fjordsgades Skole, at forvaltningen foreslår en ny svømmehal opført. Hvad der skal ske med multibanen er uafklaret. Foto: Kim Haugaard

AGF Svømning er den eneste klub i Aarhus med udspringere, og formanden glæder sig over planen med bedre udspringsbassin.

AARHUS: Forslaget om at anlægge et nyt, indendørs udspringsbassin kommer fra Kultur og Borgerservice og vækker glæde i AGF Svømning, der som eneste klub i Aarhus træner udspringere.

AGF Svømning havde i 2016 cirka 1.000 medlemmer, heraf cirka 900 under 25 år. Blandt medlemmerne er 35-40 udspringere. Og de gør det godt. To af klubbens udspringere har netop vundet guld og bronze ved DM i udspring fra 1 og 3 meter vipper.

- Hvis vi får et nyt indendørs udspringsbassin er jeg sikker på, at flere vil begynde med udspring. Måske kan det også få flere svømmeklubber i Aarhus i gang med udspring, siger Ib Kronborg, formand for AGF Svømning.

AGF Svømning træner om vinteren i Lyseng, hvor den højeste vippe er på fem meter. Men i to sommermåneder om året trækker de ind til det udendørs bassin ved Aarhus Svømmestadion med 7 og 10 meter vipper. Det er her kommunen foreslår at bygge et ekstra indendørs svømmebassin med udspringstårn. I forvejen har svømmehallen et stort bassin på 50 meters længde og 25 meters bredde.

Også et aflastningsbassin

Ib Kronborg medgiver, at en investering på 60 millioner kroner for et udspringsbassin til 35-40 udspringere og derefter en driftsudgift på en million kroner om året, lyder som en stor udgift til så få brugere.

- Men svømmebassinet skal jo ikke kun bruges til udspring hele tiden. Det meste af tiden vil det fungere som et aflastningsbassin for den store svømmehal, hvor der kommer rigtigt mange mennesker. Jeg er derinde næsten hver dag, og der er altid mennesker i svømmehallen - både tidligt og sent, fortæller Ib Kronborg.

Det bekræfter man i kommunens afdeling for Sport og Fritid.

Ifølge optællingerne kommer der årligt godt 100.000 betalende gæster i Aarhus Svømmestadion, dog havde man en nedgang i tallet i 2016, men det skyldtes, at hallen var lukket i et halvt år på grund af renovering.

Annonce

Over 200.000 brugere

- Desuden benytter både folkeskoler, gymnasier og institutioner Aarhus Svømmestadion. Dertil kommer så klubberne. Samlet set anslår vi, at hallen benyttes af mindst 200.000 mennesker om året, fortæller sektionsleder Morten Pedersen fra Sport og Fritid.

- Og der er fuldt belagt morgen og aften. Det er svært nok at håndtere de mange ønsker fra foreningerne om tider. Derfor vil et nyt udspringsbassin også fungere som aflastningsbassin for svømmerne. Det vil kunne give 6-8 ekstra baner til f.eks. børnesvømningen. Og vi vil meget hurtigt kunne få fyldt et nyt bassin op med brugere, forklarer Morten Pedersen.

Han tilføjer, at udgiften på 60 millioner kroner ikke skyldes, at det bliver en udspringshal.

- Udgiften til udspringerne koster ikke ret meget ekstra. Det er grundudgiften til at etablere en svømmehal, der koster det meste, forklarer han.

Hvis byrådet en dag siger ja til et nyt udspringsbassin, er AGF Svømnings formand, Ib Kronborg, sikker på, at det kan brande Aarhus og tiltrække flere turister.

- Vi tror på at vi bedre kan tiltrække udsprings- og svømmestævner. Både DM og nordiske mesterskaber i udspring, forventer formanden.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce