Annonce
Kultur

Stort program på Ilt Festival: Byg din by i pap

Olivier Grossetête har siden 1990?erne rejst verden rundt og med hjælp fra frivillige skabt spektakulære bygningsværker i pap. Han er interesseret i formen ? og i at skabe den forgængelige kunst. I 2017 var han for første gang i Danmark, hvor han og frivillige byggede en papversion af Øm Kloster (foto). Til maj kan frivillige være med til at bygge Aarhus, når Grossetête besøger Ilt Festival. Foto: Jørgen Bollerup

Scenekunstfestivalen Ilt fejrer sit ti års jubilæum med det største festivalprogram nogensinde. 14 forestillinger er på programmet, der udspiller sig i hele byen. Som noget udvider Ilt med en udendørsscene på Bispetorv.

Annonce

AARHUS: Dette års Ilt Festival bringer denne gang fire udendørsforestillinger til Aarhus. Publikum kan blandt andet se frem til at møde de imponerende "Blue Birds" fra gadeteaterkompagniet Close-Act Theatre, som også gæstede festivalen i 2017 med deres gigantiske, fortidsøgler, "Saurus". De betagende væsner er på gaden under festivalen fra 23. til 25. maj.

Der er flyvende køkkenredskaber, livemusik og pandekagebagning for fuld skrue, når hollandske Bram Graafland giver den gas i køkkenet som "The Yelling Kitchen Prince". Med sig har han et gammelt orgel, som er bygget om til et multifunktionelt gadekøkken, og han serverer et hæsblæsende kokkeshow, der er en hybrid af teater, cirkuskunst og musikkoncert. Det er 24.-25. maj på Bispetorv.

Samme sted kan publikum opleve otte dansere fra det prisbelønnede sydkoreanske kompagni Laboratory Dance Project. De gæster Aarhus med deres energiske performance "Mob", der er en fortolkning og iscenesættelse af den menneskelige gruppementalitet. Det foregår 24.-25. maj.

Det hollandske gadeteaterkompagni Close-Act Theatre, som tidligere har været på besøg i Aarhus, kommer forbi under dette års Ilt Festival med deres store Blue Birds. Foto: Jan Terpstra
Annonce

Byg din by

Ilt inviterer alle byens borgere - unge som gamle - til at deltage i opbygningen af et kæmpe monument af pap under "Monumental Constructions - Aarhus Edition" af Olivier Grossetête. Den franske kunstner besøgte for første gang Danmark i 2017, hvor han sammen med en masse frivillige byggede en papudgave af Øm Kloster.

Nu får århusianerene chancen for at være med til at bygge en monumental papkonstruktion, der er næsten 20 meter høj og vejer mere end et ton, og hjælpe med nedrivningen dagen efter. For i følge den franske kunstner, er det symbolske destruktionsøjeblik lige så underholdende som selve byggeprojektet. Olivier Grossetête gæster Ilt Festival 25.-26. maj.

Alle festivalens udendørsforestillinger er gratis.

Billetsalget til Ilt 2019 starter 27. februar. Billetter kan købes via www.iltfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce