Annonce
Horsens

Stort rykind: Skal industri vige for boliger?

Martin Ravn (V) forklarede, hvad en planstrategi er. Foto: Jens Amtoft
Venstre i Gedved og Brædstrup havde inviteret til debatmøde om kommunens planstrategi. Op mod 50 mødte op

Østbirk: Skal der fortsat være plads til industri i området ved Stenager i Østbirk, eller skal området udlægges beboelse?

Det var et af de emner, der blev diskuteret på et åbent debatmøde om kommunens planstrategi tirsdag aften på Østbirk Skole.

- Det vil da være tudetosset at flytte industrien. Det er jo dér, arbejdspladserne er. Der er masser af muligheder for nye boligområder rundt om Østbirk. Forslaget er formentlig en udløber af, at der ligger nogle tomme industribygninger i området, men så skal man måske gøre noget mere for at få dem solgt til industri, sagde byrådsmedlem Birthe Knudsen (løsgænger) som en kommentar til, at der i planstrategien er lagt op til, at erhvervsområdet ved Stenager kan udfases og omlægges til boliger.

Hertil understregede formand for oplandsudvalget Jørgen Korshøj (V), at tanken ikke er at få nedlagt industrien.

- Det er der ingen, der har interesse i. Industrien giver arbejdspladser, men det kan jo godt være, industrien har en interesse i på sigt at ekspandere og udvide, og det er der måske ikke plads til der, hvor den er nu. Men til gengæld bliver industriområdet mere værd, fordi det ligger i et byomdannelsesområde, understregede Jørgen Korshøj.

Annonce
Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar.

Martin Ravn, Venstre

Storegade og Stenager

Det var Venstre i Gedved og Brædstrup, der havde indbudt til debatmøde om planstrategien.

Anledningen var, at planen er i høring frem til på mandag den 25. november.

Folk strømmede til. Der var op mod 50, der var mødt op, heraf mange fra bl.a. Hovedgård, Gedved og Brædstrup, men det var værtsbyen, der fik mest opmærksomhed.

- Hvis man kigger på Østbirk i planstrategien, er der to områder, der er udlagt til byomdannelse og byfortætning. Det ene område er på Storegade, og det andet er Stenager. På Storegade drejer det sig om området i centrum ved biblioteket lige over for kirken. Man kunne jo forestille sig et nyt projekt til boliger her inde i midtbyen på sigt. Hvis man nu som borger synes, det er en dårlig idé, så er det, at man kan indsende et høringssvar, hvor man f.eks. kan fortælle, hvordan man ser udviklingen i det område, forklarede Venstres formand Martin Ravn.

Farlig vej

Et andet punkt, der gav anledning til både klapsalver og god diskussion, var et indlæg fra Birgit Knudsen, der bor ved Yding.

- I skulle prøve at køre på Ydingvej. Det er så farligt, at man faktisk er helt forbandet, hvis der kommer en cyklist. Så tænker man, at cyklisten ikke er rigtig klog. Vi bor godt nok på ydergrænsen af kommunen, men vi betaler sørme vores skat. Hvis man tager til Torsted, så skal man have et kort med for at finde rundt i cykelstierne. Ude hos os kan vi ikke få så meget som én cykelsti. Det er simpelthen livsfarligt, at cykle på Ydingvej. Hver anden eller tredje dag er der stop på motorvejen, og så kører alle bilerne vores vej, så det er umuligt at komme ud på Ydingvej, sagde Birgit Knudsen og høstede bifald.

Hendes indlæg blev bakket op af Anton Storgaard, der også bor i Yding.

- Der burde gøres noget helt radikalt på Ydingvej i samarbejde med Skanderborg Kommune. Man vil gerne tiltrække unge fra Aarhus, men det kan ikke nytte noget, hvis man ikke kan komme til og fra arbejde, sagde Anton Storgaard.

Man kan finde planstrategien på Horsens Kommunes hjemmeside.

Torsdag 21. november kommer to repræsentanter fra kommunen til Superbrugsen, Østbirk. Her kan man stille spørgsmål om planstrategien.

Op mod 50 var mødt op for at debatere planstrategien. Foto: Jens Amtoft
Jørgen Korshøj (V) og Marianne Nørmark diskuterer planstrategi for Brædstrup. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce