Annonce
Sport

Stort sejlsportsevent kommer forbi Aarhus i 2022

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
The Ocean Race kommer til Aarhus i forbindelse med ruten i løbsserien for 2021/22.

Aarhus bliver en af de byer, som verdens længste kapsejlads, The Ocean Race, kommer forbi i 2021/22-racet.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Den internationale kapsejlads afvikles hvert tredje år og kommer jorden rundt, og det glæder borgmesteren i Danmarks næststørste by, Jacob Bundsgaard, at det store event lægger vejen forbi Aarhus.

- Aarhus har opnået en helt enestående position som en verdensklassearena for internationale sejlsportsbegivenheder, og det er The Ocean Race i den grad med til at understrege.

- Der er lagt op til en storslået sportslig begivenhed for det maritime Danmark og samtidig en folkefest på havnefronten i Aarhus, når The Ocean Race lægger til land i Aarhus i 2022, siger han i pressemeddelelsen.

Aarhus var sidste år vært for VM i sejlsport, hvor op mod 400.000 tilskuere lagde vejen forbi.

Den danske by er den første på 2022-ruten, som The Ocean Race har offentliggjort. I de kommende måneder vil de resterende byer på ruten blive meldt ud.

Ifølge direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov kan afviklingen af VM have haft indflydelse på valget om at gæste Aarhus.

- Det er ret vildt. Endnu en stor global sportsbegivenhed kommer til Danmark.

- The Ocean Race er noget af det absolut største indenfor sejlsport, og eventen kommer i direkte strategisk forlængelse af sidste års meget roste VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser i netop Aarhus, siger Lars Lundov i pressemeddelelsen.

Sejladsen begynder i efteråret 2021 i den spanske by Alicante, hvor det de seneste fire gange er startet, og slutter tidligt på sommeren i 2022 i en anden europæisk by.

Der vil i alt være ni stop undervejs, står der på The Ocean Races hjemmeside. I 2018 lagde sejladsen blandt andet vejen forbi svenske Göteborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce