Annonce
Aarhus

Stort supermarked i nyt boligprojekt på Aarhus Ø

Af de seks tilbud er magistratens helhedsvurdering, at 'Nicolinehus' arkitektonisk og bymæssigt opfylder tildelingskriterierne bedst. Magistraten vurderer, at projektets absolut største kvaliteter ligger i det arkitektoniske udtryk, både i helhed og detaljerigdom samt det store fokus på grønne udepladser. Visualisering: AART

Nyt liv på Aarhus Ø med 'Nicolinehus', der er vindeprojektet for næste etape af den nye bydel på havnen. Et projekt med boliger, cafeer, supermarked og udeliv.

Aarhus Byråd sagde sent onsdag aften ja til et nyt vinderprojekt på Aarhus Ø, nærmere bestemt på udbuddet på Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø.

Vinderprojektet hedder 'Nicolinehus' og med projektet rykker bylivet endnu tættere på for beboerne på Aarhus Ø, der får både indkøbsmuligheder, caféliv samt grønne rekreative uderum med adgang til citykajakker.

Bag vindeprojektet står ejendomsselskabet Bricks A/S, som bl.a. kommer til at bygge bydelens første dagligvareforretning foruden en række kontorer, butikslokaler, etablering af grønne uderum samt mere end 25.000 etagemeter boliger. På den sidste af de tre visualiseringer ovenfor kan man skimte Føtex og Netto, hvilket måske giver et fingerpeg om, hvilket eller hvilke supermarkeder, der bliver tale om.

Vinderprojektet 'Nicolinehus' er tegnet af AART Architects, mens projektets grønne områder er udformet af landskabsarkitekterne i Schønherr.

Projektet indeholder to karréer i varierende højde op til 17 etager med et grønt område, Nicolinehaven, imellem sig. Haven skal skabe en diagonal passage mellem det nye havnebad og lystbådehavnen og dermed binde de nye bylivsaktiviteter langs havnebadet sammen med resten af området.

Der er med 'Nicolinehus' lagt vægt på liv og grønne udepladser til Aarhus Ø. Byggeriet placeres i en grøn oase - en stor anlagt park, der vil skabe rekreative rum for beboere i området. Med gårdhaver, beplantning, siddepladser, belysning og fine, landskabelige vandkanaler, skabes en intim stemning omkring byggeriet. I sommermånederne vil der desuden være gode sollysforhold.

Byggeriets materialer i tegl vil få bebyggelsen til at virke robust i den havnemæssige kontekst, som passer meget fint ind i Aarhus' historiske indre bydel, og den vil patinere smukt med tiden, mener magistraten. Visualisering: AART

Aarhus Kommune modtog i forbindelse med udbuddet seks forskellige tilbud på at bygge på Nikoline Kochs Plads.

- Vi er meget glade for den store interesse, der har været og stadig er for at bygge på Aarhus Ø, og vi glæder os særligt over, at vi med 'Nicolinehus' får sat gang i bylivet med supermarked, caféer, etablering af et citykajak-klubhus, siger Bente Lykke Sørensen, chef i Bolig og Projektudvikling.

Annonce
Her kan man skimte Netto og Føtex ved bygningens bund. Visualisering: AART
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce