Annonce
Aarhus

Strøget får sin hidtil flotteste stjernehimmel

Strøgets nye stjernehimmel - den tredje i rækken - kommer op til jul og bliver den hidtil dyreste. Arkivfoto: Annelene Petersen

Næsten to millioner kroner koster den, men vi turde ikke andet, siger formanden.

Annonce

AARHUS: Strøget i Aarhus får en ny stjernehimmel, der overgår alt, hvad vi hidtil har oplevet. Den kommer op til julen i år og koster næsten to millioner kroner - den dyreste af de tre, byen har haft.

- Det er århusianernes skyld, at det bliver sådan. Da stjernehimlen sidste jul ikke kunne mere, overvejede vi anden julepynt. Men vi fik så mange reaktioner om en ny stjernehimmel, at vi ikke turde andet, forklarer Lars Svendsen, der er formand for gadeforeningen Strøget, som betaler regningen.

Han og bestyrelsen oplevede 75.000 reaktioner på Facebook sidste år, da de nævnte, at stjernehimlen skulle skrottes.

- Folk ville ikke af med den, og julen ville aldrig blive den samme uden den, sagde de nærmest som i kor, forklarer Lars Svendsen.

Siden har foreningens bestyrelse været i gang med at finde en ny.

Annonce

Nye områder

Den nye bliver lige så lang som den hidtidige. Men som noget nyt kommer den også ind på Skt. Knuds Torv, og på Clemens Bro, hvor der ikke kan hænge noget over gaden, bliver der flot udsmykning på rækværket rundt om broen.

- Desuden bliver der langt flere detaljer. Mange flere af stjernerne blinker, og der kommer lysende snebolde. Det bliver et kæmpe lysshow, siger Lars Svendsen, der betegner den nye som en luksusmodel.

- Vi regner med, at den nye himmel kan holde i otte år. Heldigvis har vi sparet det meste sammen til den. Prisen bliver mellem 1,8 og 1,9 millioner kroner. Hidtil har vi lånt pengene og betalt af undervejs, men nu har vi dem, siger Lars Svendsen.

Annonce

Reduceret strømforbrug

- Pengene er givet godt ud, for der findes vel ikke én århusianer, som ikke kender stjernehimlen, og alle skal til byen for at se den mindst en gang hvert år, siger formanden.

Stjernehimlen er den tredje, og ligesom den seneste har den led-pærer, så forbruget af strøm er reduceret betydeligt i forhold til den første himmel.

- Vi har arbejdet på sagen siden december og haft mange møder med forskellige leverandører, siger Lars Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

286 millioner kroner brugt på konsulenter: Aarhus Kommune  svinger sparekniven over eksterne konsulenter

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Annonce