Annonce
Aarhus

Strøget får sin hidtil flotteste stjernehimmel

Strøgets nye stjernehimmel - den tredje i rækken - kommer op til jul og bliver den hidtil dyreste. Arkivfoto: Annelene Petersen

Næsten to millioner kroner koster den, men vi turde ikke andet, siger formanden.

AARHUS: Strøget i Aarhus får en ny stjernehimmel, der overgår alt, hvad vi hidtil har oplevet. Den kommer op til julen i år og koster næsten to millioner kroner - den dyreste af de tre, byen har haft.

- Det er århusianernes skyld, at det bliver sådan. Da stjernehimlen sidste jul ikke kunne mere, overvejede vi anden julepynt. Men vi fik så mange reaktioner om en ny stjernehimmel, at vi ikke turde andet, forklarer Lars Svendsen, der er formand for gadeforeningen Strøget, som betaler regningen.

Han og bestyrelsen oplevede 75.000 reaktioner på Facebook sidste år, da de nævnte, at stjernehimlen skulle skrottes.

- Folk ville ikke af med den, og julen ville aldrig blive den samme uden den, sagde de nærmest som i kor, forklarer Lars Svendsen.

Siden har foreningens bestyrelse været i gang med at finde en ny.

Annonce

Nye områder

Den nye bliver lige så lang som den hidtidige. Men som noget nyt kommer den også ind på Skt. Knuds Torv, og på Clemens Bro, hvor der ikke kan hænge noget over gaden, bliver der flot udsmykning på rækværket rundt om broen.

- Desuden bliver der langt flere detaljer. Mange flere af stjernerne blinker, og der kommer lysende snebolde. Det bliver et kæmpe lysshow, siger Lars Svendsen, der betegner den nye som en luksusmodel.

- Vi regner med, at den nye himmel kan holde i otte år. Heldigvis har vi sparet det meste sammen til den. Prisen bliver mellem 1,8 og 1,9 millioner kroner. Hidtil har vi lånt pengene og betalt af undervejs, men nu har vi dem, siger Lars Svendsen.

Reduceret strømforbrug

- Pengene er givet godt ud, for der findes vel ikke én århusianer, som ikke kender stjernehimlen, og alle skal til byen for at se den mindst en gang hvert år, siger formanden.

Stjernehimlen er den tredje, og ligesom den seneste har den led-pærer, så forbruget af strøm er reduceret betydeligt i forhold til den første himmel.

- Vi har arbejdet på sagen siden december og haft mange møder med forskellige leverandører, siger Lars Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];