Annonce
Sport

Straffespark skabte problemer for Brabrand: - Skal jeg skære hånden af?

Lukas Enevoldsen kom tilbage til Brabrand i sommerferien efter et år i netop Thisted. I dag viste han ad flere omgange sin store fysiske styrke og var endda på et par dribleture. Foto: Ole Nielsen
Cheftræner Tom Søjberg advarer mod, at holdet skal spille over evne for at vinde deres kampe. Ellers går det galt.
Annonce

Fodbold: Det så fantastisk ud for Brabrand i første halvleg mod Thisted. Holdet kom hurtigt foran 1-0, skabte massevis af chancer, og samtidig var Thisted ikke farlige på noget tidspunkt i de første 45 minutter.

Men en kamp varer som bekendt dobbelt så lang tid.

Og på et skæbnesvangert minut i første halvleg smed Brabrand alt væk, indkasserede to mål og formåede aldrig at komme tilbage igen.

Især det første Thisted-mål var til diskussion. Det var nemlig en hands-forseelse, hvor bolden fra en meters afstand blev vippet op på armen af Brabrands højre back Tobias Olesen. Han holdt egentlig sin arm helt inde ved kroppen, men bevægede den få centimeter mod boldens bane, og så er der straffe ifølge fodboldloven.

Sparket fra 11 meter blev sikkert sat ind af Mirsad Suljic, før den tidligere Superliga-spiller Jeppe Mehl bankede kuglen ind fra en halvspids vinkel minuttet efter.

- Hvis det er sådan, loven er, kan der dømmes straffe, og dommeren holdt fast i kendelsen efter kampen. Men jeg synes ikke, det er i spillets ånd, for så kan alle og enhver bare vippe bolden op på hånden af en modspiller for at få straffe, siger Tom Søjberg.

Synderen selv erkender, at bolden ramte armen, men mener samtidig ikke, at der blev begået noget utilladeligt.

- Hånden på hjertet, jeg synes ikke, der er straffespark. Jeg bevæger armen meget lidt, og jeg kan ikke skære armen af. Og så kommer bolden fra meget kort afstand. Så jeg synes, det er hårdt dømt, siger Tobias Olesen.

- Jeg synes ikke, det er i spillets ånd, for så kan alle og enhver bare vippe bolden op på hånden af en modspiller.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF

Annonce

Smadrede Thisted i 1. halvleg

Nederlaget bliver endnu mere bittert taget i betragtning af, at Brabrand var altdominerende i de første 45 minutter. Efter bare tre minutters spil sendte midterforsvareren Thomas Viggers bolden i mål. Et godt sparket hjørnespark fra Malte Færge skabte uro, og lidt tilfældigt endte bolden for fødderne af Viggers. Hans afslutning var der dog intet tilfældigt ved, da den tog spindelvævet med ned fra målhjørnet.

Resten af halvlegen var ét stort pres fra hjemmeholdet, der af flere omgange blev mere end almindeligt farlige. Især på dødbolde, hvor Thisted kunne takke deres midtbanespiller Laurits Bust Sørensen for at redde bolden på stregen, mens Brabrands Kasper Andersen også brændte en kæmpechance, hvor han skød lige på Thisteds målmand Markus Iversen.

- Vi har totalt styr på det i første halvleg, men vi glemmer at score en eller to mere. Det var helt vildt, at vi ikke scorede på nogle af vores hjørnespark, for der var totalt panik i deres felt, siger Tom Søjberg.

For anden kamp i træk lukker Brabrand to mål ind efter sidste weekends uafgjorte resultat mod Vejgaard, og anden halvleg var ifølge cheftræneren på ingen måde acceptabel.

- Vi står og sover ved begge mål. Det er måske et udtryk for, at vi har spillet en smule over evne. Når vi slapper en smule af i den her række, får man ingen point. Vi skal spille over evne i alle kampe for at få point, siger Tom Søjberg.

Brabrand IF har derfor 10 point efter de første fem kampe, hvilket er nok til en andenplads i 2. Divisions gruppe 2.

2. Division

Brabrand IF - Thisted FC 1-2 (1-0)

1-0 Thomas Viggers (3.)

1-1 Mirsad Suljic (straffespark) (53.)

1-2 Jeppe Mehl (54.)

Brabrand IF (4-4-2): Søren Vedsted - Tobias Olesen, Thomas Viggers, Lukas Enevoldsen, Malte Færge Nielsen - Kasper Andersen, Jesper Henriksen, Michael Pedersen, Henrik Borup - Lasse Møberg, Malthe Boesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce