Annonce
Østjylland

Strandede piger fik billet til Danmark i sidste øjeblik

Emma Bagge Kjeldal (tv.) og Karoline Flensted Madsen sidder torsdag eftermiddag i Bangkok lufthavn og venter på at komme hjem. Privatfoto
Emma Bagge Kjeldal og Karoline Madsen er på vej hjem fra New Zealand - skal efter planen lande i Kastrup fredag morgen.

Bangkok: De to danske piger, som tidligere på ugen så ud til at være strandet på New Zealand, kommer alligevel til Danmark.

Faktisk sidder de torsdag eftermiddag i Bangkok Lufhavn og venter på at stige ombord på flyveren til Danmark.

Et udgangforbud var lige ved at træde i kraft onsdag, da løsningen for pigerne viste sig:

- Vi var nærmest på vej ned til den danske familie, som via Facebook havde tilbudt os husly, da vi pludselig fik besked om, at vores danske rejsebureau Australienrejser alligevel havde skaffet os billetter. Så nu glæder vi os bare til at komme hjem til vores familier, fortæller Emma Bagge Kjeldal.

Annonce

Der bliver dog ikke plads til de store omfavnelser, når pigerne lander i København. For at overholde de gældende regler skal de to rejsende nemlig i to ugers karantæne. Derfor vil Emma Bagge Kjeldals forældre, Anni Bagge Kjeldal og Kenneth Bagge fra Odder fredag morgen køre til København i to biler og efterlade den ene til pigerne - fyldt med proviant. Derefter kører pigerne i sommerhus i Blåvand.

I Odder ånder Emmas mor Anni Bagge Kjeldal lettet op.

- Vi er meget lettede over at få pigerne hjem, og det bliver svært ikke at omfavne dem. Faktisk skal vi nok lade være med overhovedet at se dem. Ellers bliver det for svært, siger hun.

De to rejsende, der bad om husly på New Zealand og i løbet af 12 timer fik mere end 3000 henvendelser, er ikke kun endt i de danske medier. Deres oplevelse af utrolig gæstfrihed fra både kiwier og danskere i New Zealand er også endt på sitet stuff.co.nz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

Annonce