Annonce
Sport

Strategien holdt - Mock er ny verdensmester

Lolenga Mock fik lørdag aften revanche i sin kamp nummer 60 som professionel bokser og kan kalde sig verdensmester hos IBA i super mellemvægt. Foto: Michael Svenningsen
I en alder af 47 år hentede Lolenga Mock lørdag aften sit første verdensmesterskab som professionel bokser. Leoparden fra Kinshasa holdt tempoet i vejret gennem hele kampen og fik frustreret sin yngre modstander.

Boksning: Det kunne høres på stemmen. Lolenga Mock var en lettet mand, da han søndag middag kunne kaste et blik tilbage på den aften, han har arbejdet frem imod i mange måneder. Lørdag aften i Viby Hallen fik den 47-årige bokser ikke kun revanche for sit nederlag til argentineren Mateo Damian Veron. Han tog også titlen som verdensmester i bokseforbundet IBA, Internation Boxing Association, da han over en lang kamp vandt på point over sydamerikaneren.

Mock havde i ugerne op til den hårde kamp valgte at sparre mod tre yngre boksere, som hver især fik tre til fire runder mod mellemvægteren, der nappede 12 omgange selv. Dermed blev den rutineret bokser presset til at holde sit niveau oppe hver eneste gang en ny og frisk modstander trådte ind i ringen. En forberedelse, der gav gevinst lørdag aften.

Desto længere kampen kom, jo mere frustreret blev den argentinske modstander, der havde svært ved at gøre brug af den samme teknik, som han havde besejret sin ældre modstander med tidligere på året.

I modsætning til før, kunne Mateo Damian ikke bevæge sig frit rundt i ringen, som han gerne ville. Mock lukkede hjørnerne af, søgte konfrontationen og fik sine point, mens den 18 år yngre modstander slet ikke kunne få gang i sin boksning.

- Det var en god indsats. Det var en meget stærk modstander, der var kommet til Aarhus, men jeg fik vist mit niveau og forsvarede min hjemby, siger Lolenga Mock.

- Jeg blev ved med at score point mod ham, mens han havde svært ved at komme i gang, fordi jeg skar hjørnerne af i ringen og ikke lod ham stikke af. Han blev presset og det irriterede ham tydeligvis, fortæller bokseren og tilføjer, at hans modstander fik advarsler fra dommeren, fordi han begyndte at skubbe til Mock.

- Men jeg lod mig ikke gå på af det. Jeg holdt bare kontrollen og fortsatte ud fra vores plan, siger Mock.

Han kunne mærke, at den strategi som han og træner Ivor De Lima havde lagt for kampen gav pote.

- Tanken med at forberede mig mod tre unge boksere, gjorde, at jeg hele tiden skulle holde niveau, når jeg sparrede mod dem. Det gav mig ekstra kræfter lørdag aften. Da han begyndte at være mærket i sjette eller syvende runde, var jeg stadig på toppen og kunne fastholde min aggressivitet, siger Mock.

Annonce
Mock har sparret mod yngre boksere i sin forberedelse og det kom ham til gode i Viby Hallen. Foto: Michael Svenningsen

En stor drøm

Med sejren i sin kamp nummer 60 som professionel og ikke mindst titlen som verdensmester, kan han nu se frem mod spændende opgaver i fremtiden. Titlen hos IBA gør ham interessant for flere af de andre forbund og dermed kan super mellemvægteren måske få en endnu større kamp i fremtiden.

- Jeg er virkelig glad lige nu. At blive verdensmester er noget alle sportsfolk drømmer om. Det er fantastisk og noget som jeg er meget stolt af. Min promotor hos MTK Global var også imponeret. De havde ikke regnet med, at jeg kunne levere sådan en kamp og de blev ved med at spørge mig om, hvordan jeg kunne gøre det. Men jeg elsker den her sport, og jeg håber, at jeg har vist den yngre generation, hvor langt man kan komme, hvis man lægger noget arbejde i det, man brænder for, siger Lolenga Mock.

I den kommende tid skal det dog ikke handle om boksning. Kroppen har brug for hvile efter en lang forberedelse, ligesom den 47-årige bokser også vil hellige sig tid med sin familie.

- Nu er det tid til ferie og så kigger vi på fremtiden om en måned eller to, siger den nykårede verdensmester.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce