Annonce
Kultur

Streamer afgangsforestilling: Skuespillere gør det umulige muligt

Coronakrisen sætter også aftryk på de seks skuespillerelevers afgangsforestilling i Aarhus. Julie Carlsen, uddannelsesansvarlig for skuespillinjen i Aarhus, er glad for, at det er lykkedes at få stablet en forestilling på benene på trods af omstændighederne. Hun roser de seks unge skuespillere, "der med et kæmpe engagement og mod har kastet sig ud i en forestilling, som - på papiret - så umulig ud". Foto: Anna Marín Schram
Afgangselevernes forestilling "Alt er umuligt" er ligesom alt andet teater ramt af coronakrisen. Men en afgangsforestilling skal de have. Løsningen er blevet en streamet forestilling med de seks skuespillere adskilt på seks forskellige steder i Aarhus.

AARHUS: Titlen er næsten som en selvopfyldende profeti; "Alt er umuligt". De seks dimitterende skuespillere fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus skulle have vist deres afgangsforestilling på Aarhus Teater. Men corona-epidemien har lukket teatret ned, og afgangseleverne var derfor i fare for ikke at få sat et punktum for deres uddannelse.

Men i en tid, hvor alle i forvejen mødes på virtuelle tjenester som Teams og Skype, blev løsningen at lave en livestreamet forestilling - sammen og hver for sig.

Aarhus Teaters huskunstner Nanna Cecilie Bang har skrevet teksten "Alt er umuligt", der danner rammen om både en teaterforestilling med 18 scener/sange, en live-film og en hjemmelavet musikvideo. "Et håbefuldt forsøg på at iscenesætte nogle drømme og fantasier om alt det, som er umuligt. Det er ensomme isolerede unge mennesker som rækker ud efter en anden at elske eller en mening med at være til", lyder beskrivelsen i pressematerialet.

Annonce

Alt er umuligt

Afgangsforestillingen "Alt er umuligt" vises live på nettet i perioden 23.-30. maj.

Se med på alterumuligt.com, hvor der er premiere lørdag 23. maj klokken 20.

Herefter vises forestillingen, 25.-29. maj klokken 20 samt 30. maj klokken 17.

Holdet bag:
Dramatiker: Nanna Cecilie Bang
Instruktør: Tue Biering
Medvirkende, studerende ved Den Danske Scenekunstskole, skuespil, Aarhus:
Magnus Juhl Andersen, Anne Laybourn, Lasse Steen Jensen, Clara Josephine Manley, Patrick A. Hansen og Mathilde Arcel Fock

Mødes virtuelt

De seks afgangselever - Magnus Juhl Andersen, Anne Laybourn, Lasse Steen Jensen, Clara Josephine Manley, Patrick A. Hansen og Mathilde Arcel Fock - medvirker fra seks forskellige steder i Aarhus i én forestilling, hvor lejligheder og byrummet udgør scenen. Seks lejligheder i Aarhus er omdannet til scenografier, hvor de medvirkende iscenesætter sig selv og hinanden.

Forestillingens instruktør, Tue Biering, har ikke mødt de seks medvirkende i virkeligheden, men kender dem kun gennem en skærm:

- Alligevel har jeg fuldstændig vænnet mig til det og jeg tænker ikke længere over, at jeg befinder mig i København og resten af holdet i Aarhus. Jeg ser rammerne for den her forestilling som en åbning for muligheder, man sjældent har til rådighed på et teater, siger han i pressematerialet.

Det går helt sikkert galt

En ting vi alle ved; teknik og wifi kan drille. Derfor er der også en masse udfordringer ved virtuelt teater. Det er en præstation at gennemføre optagelser af seks simultane spor i 'ét take'. Det er som udgangspunkt umuligt, og det går helt sikkert galt, lyder det fra holdet bag forestillingen.

Lasse Steen Jensen er skuespiller i "Alt er umuligt" og samtidig ansvarlig for live-signalet til forestillingen:

- Jeg har sjældent været så nervøs og så nørdet i en forestilling som denne. Hvor jeg normalt varmer min krop op som det eneste, inden jeg skal på som skuespiller, sidder jeg her i en times tid, inden vi går live og koder hjemmeside, samler folk i et videoopkald og sikrer, at billedet står skarpt og lyden er igennem. Vi gør alt for at nå igennem skærmen til publikum, og vi kæmper i halvanden time med og mod internetforbindelse, tekniske problemer og dårligt vejr - det er godt, når det lykkes og endnu bedre når det går galt, fortæller han.

Forestillingen varer cirka 90 minutter og kan livestreames fra lørdag 23. maj til lørdag 30. maj på altermuligt.com.

Sæsonens huskunstner, dramatiker Nanna Cecilie Bang, har skrevet teksten "Alt er umuligt". Den er blevet til både en teaterforestilling med 18 scener/sange, en live-film og en hjemmelavet musikvideo. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce