Gadekunstnere udsmykker enorme træplader med urban kunst.
Street art, gadekunst, eller kunst i det offentlige rum, om man vil. Graffiti-kunsten har udviklet sig over et par decader og fået nye navne, og flere kunstnere, der laver street art eller urban art, som det nu også kaldes, er blevet etablerede navne og deres værker sælges til priser i millionklassen.
Tre gigantiske og et mindre billede er færdige, og to store billeder var mandag endnu under udførelse. Det ene af den lokale kunstner Peter Birk, der også driver Galleri Grisk og efterhånden har udsmykket flere husgavle i Aarhus. Flere af dem blev vist i en serie om gavlmalerier på bagsiden af avisen hen over sommeren. Det andet billede, der er i gang, males af den unge kunstner Welin, Andreas Welin:
Gadekunst er i ordets forstand udført i det offentlige rum, fordi kunstneren vil spille sammen med miljøet. Med fem-seks billeder stillet op lige ved siden af hinanden bliver den effekt dog lidt mindre, og billederne kommer i højere grad til at spille op mod hinanden, næsten som i en konkurrence om at 'se mig'.
»Det er også en slags show case for at vise, hvad street art er. Det er happening, at vi står her og maler, for vi lever af at sælge urban art,« fortæller Peter Birk, der senere på ugen skal udsmykke et nyt fitnesscenter i et råt look og interiør kaldet »Urban Gym« i København og i næste uge skal lave udsmykning på Aarhus Lufthavn i Tirstrup.