Annonce
forside

Streetfood: Professionelt delekøkken åbner i Aarhus

Kitchen Collective er et fællesskab, som holder wokshops, deler netværk og lejer professionelle køkkener ud til mad-iværksætterer. Det åbner nu et nyt delekøkken i Aarhus - nemlig hos Teknologisk Institut i Agro Food Park. Foodture Lab hedder det. Pressefoto

Der er tryk på udviklingen af madvarer i den vilde iværksætterundergrund. Nu får byens madfrontløbere professionelle køkkenfaciliteter hos Teknologisk Institut i Agro Food Park. Der åbner fællesskabet Kitchen Collective.

Annonce

- Aarhus er langt fremme på madfronten. Og gademad bliver frigivet i byen dette forår, så vi forventer et boom af mad-iværksættere. Derfor åbner vi nu Kitchen Collective, siger Mia Maja Hansson.

Hun udgør sammen med Rasmus Østerlund Larsen medarbejderne i fællesskabet Kitchen Collective, der underviser mad-iværksættere og udlejer køkkener, der lever op til alle lovkrav.

Fællesskabet har eksisteret i København siden 2015, hvor gademaden blev givet fri i 2013. Det skabte en bølge af iværksættere, som laver mad og madmarkeder. Mia Maja Hansson tror, at udviklingen bliver endnu mere markant i Aarhus, fordi der er et godt fokus på madvarer og udvikling af dem.

- Vi har længe gerne villet åbne i Aarhus, for vi får jævnligt henvendelser fra århusianere. Det er oplagt lige nu og så blev det nemt, da vi blev kontaktet af Kulturby 2017 og borgmesterens kontor, fortsætter en glad Mia Maja Hansson.

- Det er svært at være mad-iværksætter, hvis man hele tiden skal låne sig ind i andres køkkener, når de er tomme. Det er svært at planlægge og det giver håbløse arbejdstider, mener hun.

En anden, der ser frem til at kunne leje køkkenet i Agro Food Park, er kaospiloten Frederik Helsø.

- Han har været på kursus hos os og er nu klar til at teste sine wraps på Riisvangen Stadion, når der spilles Aarhus Fremad-fodboldkampe 13. og 17. april. Han har spurgt, om han kan leje køkkenet til det, fortæller Mia Maja Hansson.

Frederik Helsø forklarer, at det er en drengedrøm at lave og sælge mad. Og at Kitchen Collective er en stor hjælp.

- Det er fantastisk og helt afgørende, at Kitchen Collective tilbyder faciliteter, så jeg kan forarbejde råvarer helt efter loven. Jeg hørte om dem fra en studiekammerat, der har lavet Rebel Food, forklarer Frederik Helsø.

Kitchen Collective


  • Kl. 14.00-16.00 er der åbningsreception for Kitchen Collective i Teknologisk Instituts køkken, Foodture Lab ved Agro Food Park.
  • Kl 17.00-20.00 er der launch party hos Culture Workspace , Sverigesgade 6, 8000 C.
  • Kitchen Collective tilbyder workshops og leje af topmoderne køkken. Man skal være medlem af delekøkkenet og betaler leje per time.
  • Det har hjulpet 90 madfirmaer i gang og har lige nu 53 medlemmer, der deler tre køkkener.
  • Kitchen Collective laver et madmarked sammen med Kødbyens Madmarked og Rebel Food 4.-6. august i Aarhus på Institut for X.
Mia Maja Hansson og Rasmus Østerlund Larsen er de levende hoveder bag Kitchen Collective. De har fået selskab af Marc Sejer Eggen, der læser innovationsledelse på Aarhus Universitet og som skal være med i den århusianske del af Kitchen Collective, der har eksisteret i København siden 2015. Pressefoto
Annonce

Kreative madhoveder

Man kan møde Kitchen Collective i det topmoderne Foodture Lab i Agro Food Park torsdag eftermiddag. Og hen mod aften vil de være nede på havnen hos eventmestrene, Culture Workspace.

- Vi ved, at iværksætterne har brug for netværk, og det kan man netop få i Foodture Lab, hvor Teknologisk Institut arbejder med at etablere fødevarevirksomheder, forklarer Mia Maja Hansson.

Hun har sammen med sin makker, Rasmus Østerlund Larsen, sat tre timer af til at tale med kreative madhoveder hos Culture Workspace, der byder på en snack fra Kitcheneur Edible og Nørrebro Bryghus.

- Vi glæder os meget til at møde de dygtige og passionerede århusianere. Og være med til at få flere ting til at ske, siger Mia Maja Hansson.

Hendes makker supplerer:

- Vi er en rugekasse, hvor folk prøver deres drømme af. Og enten opgiver dem eller rykker videre til noget mere etableret.

Kitchen Collective vil sammen med Kødbyens Madmarked og Rebel Food lave en madfestival på Institut for X ved Godsbanen 4.-6. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce