Annonce
Østjylland

Streg i regningen: SF mister stemmesluger fra Djursland til folketingsvalget

Kirstine Bille er kendt som den helt store SF-profil fra Djursland. Det gælder både ved byråds- og folketingsvalg. Men nu dropper hun de landspolitiske ambitioner for blandt andet at arbejde endnu mere ihærdigt i EU-regi. Arkivfoto

I 2015 var tidligere Syddjurs-borgmester Kirstine Bille tæt på at blive valgt til Folketinget. Nu vælger hun at trække stikket som folketingskandidat, og i stedet lurer der en opstilling ved valget til EU-parlamentet i maj næste år.

SYDDJURS: Kirstine Bille siger farvel til hvervet som folketingskandidat for SF i Djurskredsen.

Dermed opgiver politikeren fra Syddjurs Kommune en mangeårig ambition om at komme i Folketinget, og det er SF-partiforeningerne i Norddjurs og Syddjurs kede af.

- Men vi bakker helt op om Kirstines prioritering og siger tak for den flotte indsats og glæder os til det fortsatte samarbejde på de områder, hvor Kirstine har valgt at prioritere sit lokalpolitiske arbejde. De to partiforeninger har allerede indledt arbejdet med at finde en afløser, siger Jørgen Ringgaard, formand for SF-Syddjurs, og Jytte Schmidt, formand for SF-Norddjurs.

58-årige Kirstine Bille har i tre omgange forsøgt at blive valgt til Folketinget. Men det er aldrig lykkedes.

- Det er jeg ikke skuffet over. Jeg har været med til at samle stemmer, så andre SF'ere er kommet i Folketinget. Politik er holdarbejde, understreger Kirstine Bille.

Annonce

Det er åbenlyst, at mit engagement i EU og brobygningen mellem det internationale og det lokale harmonerer godt med arbejdet som politiker i EU-parlamentet.

Kirstine Bille (SF), tidligere folketingskandidat på Djursland

Lige ved og næsten

I juni 2015 var Kirstine Bille med 2215 personlige stemmer ved folketingsvalget et mulehår fra at blive valgt til Christiansborg.

I stedet blev den tidligere borgmester i Syddjurs Kommune første suppleant for SF i Østjylland, og for halvandet år siden modtog hun igen valg som SF-folketingskandidat på Djursland.

Kirstine Bille blev valgt uden modkandidater. Dermed var hun egentlig klar til det folketingsvalg, der skal finde sted senest i sommeren 2019.

Men nu har Kirstine Bille besluttet at droppe landspolitik til fordel for lokalpolitik og internationalt arbejde. Beslutningen er truffet i kølvandet på konstitueringen i Kommunernes Landsforening, hvor hun er valgt til næstformand i det internationale udvalg.

Kurs mod EU

I Syddjurs Kommune er Kirstine Bille blandt andet byrådsmedlem, leder af SF's gruppe i byrådet og formand for Udvalget for Familie og Institutioner.

Desuden har Kirstine Bille på ottende år plads i EUs Regionsudvalg. Hun fortsætter i det udvalg - og således også arbejdet i det underudvalg, der rådgiver EU kommissionen om naturressourcer, landbrug, landdistriktsudvikling, fiskeri og turisme.

Kirstine Bille oplyser, at hun seriøst overvejer at stille op til EU-parlamentsvalget i maj næste år.

- SF sætter holdet af kandidater i september, så der er endnu lidt tid til at overveje situationen. Men det er åbenlyst, at mit engagement i EU og brobygningen mellem det internationale og det lokale harmonerer godt med arbejdet som politiker i EU-parlamentet, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce