Annonce
Aarhus

Stribe af biler påkørt i midtbyen - flugtbilist fanget

Der er omfattende skader på flere af bilerne. Foto: Lisbeth Jacobsen
Først kørte en bilist ind i en lang række af biler i beboelsesgade, derefter flygtede han fra stedet, men blev fanget af politiet. Nu venter en hård dom.

AARHUS: Falstergade så lørdag morgen ikke ud, som den plejer.

Bilskærme og glas lå spredt på jorden og en lang række biler stod bulede og ridsede efter noget, der ligner efter en mindre krig i gaden.

Telefonen kimede da også fredag aften kl. 19.49 hos Østjyllands Politi, hvor vidner fra gaden kunne fortælle, at en bilist havde smadret igennem gaden i zigzag og påkørt en lang række biler.

Billederne ved denne artikel fortæller klart om skadernes omfang.

Efter påkørslerne flygtede bilisten fra Falstergade. Til gengæld kunne flere vidner til politiet både give et signalement af manden, bilen og nummerpladerne.

- Kort efter fandt vi bil og bilist ved Klostertorvet. Vi tog kontakt til føreren og bad ham blæse i et alkometer. Det slog ud, så han blev taget med på stationen for at få taget en mere præcis blodprøve. Samtidig beslaglagde vi hans bil. Som følge af den forventede promille og skadernes omfang står han til at miste kørekortet, fortæller vagchef Morten Hansen fra Østjyllands Politi.

I alt blev ikke færre end ni biler påkørt af den påvirkede flugtbilist, som er 33 år og bor i det vestlige Aarhus.

- Manden blev løsladt efter afhøring, men han - eller hans forsikringselskab - kan også imødese et formentlig ret stort erstatningskrav. Vi har allerede registreret ni sager om hærværk på biler fra gaden, fortæller vagtchefen.

Annonce
I alt ni biler blev kørt af bilisten, som bagefter flygtede fra skaderne. Foto: Lisbeth Jacobsen
Bilisten må have kørt med høj fart. for flere biler er blevet skubbet ved påkørslerne. Foto: Lisbeth Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce