Annonce
Aarhus

#strik&drik: For Anja handler strik ikke kun om ret og vrang men om fællesskab

Anja Storkholm inviterer til fællesstrik under navnet #strik&drik hjemme i sin stue. Privatfoto
For mange nye strikkere er hjemmesysler ikke længere noget, man pusler med alene derhjemme, men noget man er sammen om.
Annonce

AARHUS: Da Anja Storkholm for halvandet år siden kastede sig over strikketøjet, var hun helt på bar bund.

- Jeg havde aldrig strikket før, men flere af mine veninder var begyndt at strikke rigtig meget, så jeg øjnede også en chance for at få lidt hjælp indimellem. Så vi mødtes nogle stykker og strikkede sammen, fortæller hun.

Et par stykker blev snart til flere, for da Anja Storkholm begyndte at følge med i podcasten ”Mens vi strikker”, der er lavet af de tre skuespillere og strikkeentusiaster, Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadebjerg, opstod ideen om at lave noget sammen, mens man lyttede.


Mange af os finder ud af, at det giver en ro, og at man ikke kan dimse med sin telefon. I stedet kan man høre en bog imens og fordybe sig i noget.

Anja Storkholm


Hun oprettede en begivenhed på Facebook, og inviterede til #strik&drik hjemme i sin stue. Det blev en tradition, og det seneste halve år har hun og otte-ni veninder og veninders veninder mødtes et par timer en gang om måneden for at strikke sammen.

- I en tid hvor folk ikke kommer så meget ud, har det været noget, man kunne glæde sig til. Navnet ’strik&drik’ kom sig af, at de i podcasten spørger – hvad strikker vi, hvad drikker vi? For det meste drikker vi kaffe, men det kan også blive et glas portvin, siger 47-årige Anja Storkholm og griner.

Annonce

Ro og fordybelse

Fælles for #strik&drik er, at det er kvinder med større børn, som derfor ”har hænderne fri”, som hun kalder det.

- Samtidig har de brug for fællesskabet, og det at komme ud og være sammen med nogen om noget. Man kan hjælpe og inspirere hinanden. Pludselig opdager man, at man har et fælles tredje i noget andet, forklarer Anja Storkholm, der dog også strikker, når hun er alene.

- Mange af os finder ud af, at det giver en ro, og at man ikke kan dimse med sin telefon. I stedet kan man høre en bog imens og fordybe sig i noget.

Anja Storkholm er blevet bidt af at strikke, siden hun kastede sig ud i de første masker som nybegynder for halvandet år siden. Her er hun i en af sine kreationer i eget farve- og garndesign. Privatfoto

Lige fra starten er hun blevet kontaktet på sociale medier af kvinder, hun ikke kendte, som ønskede at være med i 'klubben'. Det har fået hende til at overveje at oprette en lokal, offentlig strikkeklub.

- Lidt lige som en løbeklub, hvor man kommer og går, som man vil. Det har jeg føleren ude omkring. Tanken er, at det ikke er noget, som jeg skal stå for hver gang, men at der er et sted, hvor folk fast kan komme og strikke og møde nye mennesker i et fællesskab på tværs af alder og kultur. Jeg er jo så heldig, at jeg har mine strikkeveninder, men det er der andre, der ikke har, siger Anja Storkholm, der har kastet sig over næste strikkeprojekt - et halstørklæde i genbrugsgarn.

Mens vi strikker

Podcasten ”Mens vi strikker” er skabt af skuespillerne Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadebjerg, der hver uge inviterer lytterne indenfor i strikkeskuret, hvor de strikker og snakker om strik, men også om alt lige fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder.

Det digitale strikkefællesskab gik i luften på podcast-platformen Podimo i 22. marts 2020. De tre værter kunne ikke arbejde pga. lockdown, så det blev deres springbræt til at få indrettet et studie/strikkehytten og gå i gang med at lave "Mens vi strikker".

Der udkommet 30 episoder og planlagt endnu en sæson. Programmerne har over 200.000 streams og mere end 6.200 følgere.

De tre deler nu også deres egne strikkeopskrifter i webshoppen af samme navn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce