Annonce
Aarhus

Strisser på Samsø: Øens hurtigste knallert kørte 100 km/t

Østjyllands Politi tog en tur med Samsøfærgen for at lave trafiksikkerhed på øen. Generelt var der ikke meget at skrive i den sorte bog - men nogle stykker blev noteret i den forløbne uge. Foto: Kim Haugaard
Østjyllands Politi var for en dag flyttet til Samsø. Det udløste en blandet landhandel af forseelser. En 15-årig motocross-kører havnede i hestefold.

ØSTJYLLAND: Politiets færdselsafdeling rettede hele sidste uge blikket mod Samsø. På den måde oplevede færsdselsbetjentene blandt andet øens hurtigste - og mest ulovlige knallert - der var i stand til at køre 100 km/t.

Selvom både beboere og gæster i store træk overholdt færdselsloven, som politiet siger, så blev det alligevel til enkelte sager.

Indsatsen bød nemlig også på en længere jagt af en motocross motorcykel, der til sidst endte i grøften, hvorefter føreren tog flugten igennem marker, have og til sidste endte i en hestefold. Chaufføren var 15 år gammel og kørte uden hjelm og uden forsikring på et uindregistreret køretøj. Han blev i øvrigt også sigtet for ikke at ville opgive navn og fødselsdato.

Følgende blev også noteret:

  • 1 x spiritus i bil der endte med et færdselsuheld i en stensætning. Promillen var godt over 2,0 da han ville køre hjem efter en våd tur på bar i Ballen
  • 1 x Samsøs hurtigste knallert, der kørte tæt på 100 km/t
  • 2 x spirituskørsel på knallert
  • 7 x brug af mobiltelefon
  • 7 x manglende sele
  • 5 x kørekort ej medbragt
  • 3 x kørsel uden styrthjelm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce