Annonce
Aarhus

Strisser på Samsø: Øens hurtigste knallert kørte 100 km/t

Østjyllands Politi tog en tur med Samsøfærgen for at lave trafiksikkerhed på øen. Generelt var der ikke meget at skrive i den sorte bog - men nogle stykker blev noteret i den forløbne uge. Foto: Kim Haugaard
Østjyllands Politi var for en dag flyttet til Samsø. Det udløste en blandet landhandel af forseelser. En 15-årig motocross-kører havnede i hestefold.

ØSTJYLLAND: Politiets færdselsafdeling rettede hele sidste uge blikket mod Samsø. På den måde oplevede færsdselsbetjentene blandt andet øens hurtigste - og mest ulovlige knallert - der var i stand til at køre 100 km/t.

Selvom både beboere og gæster i store træk overholdt færdselsloven, som politiet siger, så blev det alligevel til enkelte sager.

Indsatsen bød nemlig også på en længere jagt af en motocross motorcykel, der til sidst endte i grøften, hvorefter føreren tog flugten igennem marker, have og til sidste endte i en hestefold. Chaufføren var 15 år gammel og kørte uden hjelm og uden forsikring på et uindregistreret køretøj. Han blev i øvrigt også sigtet for ikke at ville opgive navn og fødselsdato.

Følgende blev også noteret:

  • 1 x spiritus i bil der endte med et færdselsuheld i en stensætning. Promillen var godt over 2,0 da han ville køre hjem efter en våd tur på bar i Ballen
  • 1 x Samsøs hurtigste knallert, der kørte tæt på 100 km/t
  • 2 x spirituskørsel på knallert
  • 7 x brug af mobiltelefon
  • 7 x manglende sele
  • 5 x kørekort ej medbragt
  • 3 x kørsel uden styrthjelm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce