Annonce
Sport

Stryger scorer i Kjærs første ligasejr med Milan

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Jens Stryger Larsen kom på tavlen, men det var ikke nok for Udinese, der tabte til Simon Kjær og Milan.

Landstrænerduoen Åge Hareide og Ebbe Sand har formentlig skævet til søndagens tidlige Serie A-kamp.

To af forsvarsspillerne fra det danske fodboldlandshold var nemlig i aktion, da Simon Kjærs AC Milan vandt 3-2 over Jens Stryger Larsens Udinese.

Stryger scorede til 1-0 tidligt i kampen, og med fem minutter igen lagde han op til 2-2-målet, men Ante Rebic' fuldtræffer i tillægstiden sørgede for Milan-sejr.

Simon Kjær var for anden kamp i træk med i startopstillingen, efter at han skiftede et lejeophold i Atalanta ud med et lignende i Milan.

Han så til, da landsholdskollegaen efter seks minutter bragte Udinese i front med et velplaceret spark fra distancen.

Stryger var opmærksom, da Milan-keeper Gianluigi Donnarumma drønede ud af feltet og efterlod et frit mål bag sig.

Den tidligere Brøndby- og FC Nordsjælland-spiller prøvede optimistisk, og hans forsøg drejede ind i det tomme bur.

I pausen blev kroatiske Rebic skiftet ind, og han kvitterede for tilliden ved at skovle bolden i nettet kort inde i anden halvleg.

Simon Kjær var tæt på at lave selvmål, men slap med skrækken, og i den anden ende bragte franskmanden Theo Hernandez Milan på 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, der netop er vendt tilbage til Milan, sparkede på overliggeren i forsøget på at lukke kampen i slutminutterne.

Det lykkedes ikke, og i stedet blev der udlignet, da Stryger Larsen igen rykkede med frem og denne gang serverede bolden for Kevin Lasagna, som pandede den i nettet til 2-2.

Dybt i tillægstiden lykkedes det alligevel Milan at tage de tre point. Rebic blev matchvinder med et fladt spark, og så gik tilskuerne på San Siro amok.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce