Annonce
Navne

Studerende får 600.000 til at hjælpe blinde og døve

De fire studiekammerater Mark Flarup Jensen (fra venstre), Rasmus Kjeldgaard, Christian Helding Sørensen og Tobias Emil Harbo har udviklet et device, der kan gøre livet lidt lettere for blinde og døve. Pressefoto

Fire studerende fra Aarhus Universitet modtager godt 600.000 kroner og en plads i Innovationsfondens program for nyuddannede kandidater.

Annonce

Når man er døv, er dørklokken ikke til megen nytte. Men det arbejder fire studerende i it-produktudvikling ved Aarhus Universitet på at ændre. Som en del af deres speciale har de udviklet en sensor, som skal gøre hverdagen lettere for døve og blinde ved at opfange utilgængelig information fra deres teknologier i hjemmet. Det har nu indbragt dem 645.000 kroner i støtte fra Innovationsfonden til videreudvikling af deres idé.

De fire studerende beskriver sensoren som et device, der kan gøre dit hjem til et smart-home. Den kan spore, om det ringer på døren, om lyset tænder og slukker, eller om opvaskemaskinen holder op med at snurre, hvorefter man kan få besked om det på mobiltelefonen.

- Vi fik rigtig fin respons, da vi testede det, og den ene af de to, som havde haft den siddende, ville ikke af med den igen, da den havde gjort hendes hverdag så meget nemmere, fortæller Christian Helding Sørensen.

Han og de tre øvrige studiekammerater søgte hjælpe hos HatchIT-lab, et fagnært iværksættermiljø under Aarhus Universitet, hvor man især arbejder med at få start-ups ud i virkeligheden.

- De var rigtig gode til at skubbe os i den retning og få os til at indse, at vores projekt kan mere end bare være et speciale, og samtidig var der utrolig meget viden, som vi kunne hente lige inde ved forskerne på den anden side af døren, fortæller Mark Flarup-Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce