Annonce
Aarhus

Studerende hjælper de professionelle

Idérige studerende kommer med bud på festivallokkemidler og brugervenlige yoghurtbægre som et led i en anderledes innovationsemneuge.

En trærod stikker op fra et bord i et undervisningslokale på Erhvervsakademi Aarhus. I et andet sidder omkring 30 studernde med hver sit yoghurtbæger. På afsatsen lige over er en tavle klistret til med små blå, gule og lyserøde post-it-sedler.

Erhvervskademiet har i denne uge et helt særligt forløb, hvor eleverne skal komme med kreative bud på konkrete problemstillinger fra i alt otte private og offentlige virksomheder.

For eksempel vil Planteskolen Jiffyplanter gerne blive bedre til at sælge deres træer med de særligt hurtiggroende rødder. Northside og Muskelsvindfonden har planer om at få folk ind på festivalpladsen noget tidligere på dagen til henholdsvis festivalen og Grøn Koncert. Arla Foods vil gerne gøre deres yoghurtbægre mere praktiske.

»Det hele kan jo ende i skødet, hvis man er meget uheldig,« pointerer Krists Krievins, der læser en professionsbachelor i innovation og entrepreneurship. Han er med på yoghurtholdet.

Pia Rasmussen Bødker er innovationsmanager i Arla, og har til opgave at få firmaets bæger til morgenmadsproduktet »Yoggi« gjort mere brugervenligt.

»Det er jo et convenience og on the go-produkt, men sandheden er, at det overhovedet ikke er særligt nemt og bekvemt,« siger Pia Rasmussen Bødker. Med det mener hun, at produktet er skabt til at være praktisk og lige til at spise, når man er på farten.

Men det er det ikke.

Når låget med müsli er taget af, er det for det første besværligt at få den tynde plastikhætte revet af bægret, uden at yoghurten svirper ud på hænder, og hvad der ellers er omkring én. En nystrøget, sort skjorte, for eksempel. Som man lige har taget på, fordi man er på vej til arbejde.

»Derudover kan det være lidt af et projekt at få skeen, der er gemt blandt müslikrummerne, ud af pakken,« forklarer innovationsmanageren.

Yoghurtbægret skal derfor gentænkes. Og selvom Arla Foods har folk som Pia Rasmussen Bødker til den opgave, er firmaet taknemmelig for alle de gode ideer, der kan gøre »Yoggi« mere handy.

»Faktisk er der kun mig indenfor dét felt her i Arla Foods i Danmark, og jeg sidder med mange flere emballageprodukter, end jeg kan nå. Så det er fantastisk, at de studerende vil hjælpe med at idéudvikle på vores beholdere,« siger Pia Rasmussen Bødker.

De i alt 500 elever fra 12 af Erhvervsakademiets uddannelser er blevet sat sammen i grupper. Og ikke med nogen, de kender i forvejen - men fra helt andre fag, end deres eget. Af den grund er forløbets navn »Eksperter i teams«

»Vi er måske lige knapeksperter endnu. Det er ikke så lang tid siden, vi startede på vores respektive uddannelser,« forklarer den kommende IT-teknolog, Othman Amin.

Han er i gruppe med Krists Krievins og sidder med utallige blå post-it-sedler fyldt med nøgleord foran sig.

Alle i gruppen er enige om, at det er sjovt at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser.

»Vi har hver vores vinkel på tingene, og forskellig viden at byde ind med. Det kommer der flere ideer ud af, end hvis vi havde haft samme erfaring,« siger Bogdan-Cosmin Hossu, der går på Multimediedesignuddannelsen.

Selvom Erhvervsakademiets opgaver generelt har hold i virkeligheden, synes Krists Krievins, at yoghurtopgaven er meget lærerig.

»Det er spændende, fordi det er et produkt, der allerede eksisterer. Det er ikke bare teori,« siger idémageren.

Gruppen med den bedste idé til det upraktiske bæger vil blive kåret i løbet af i dag. I morgen går den vindende yoghurtidé så videre og skal konkurrere mod de bedste ideer til Northside, Jiffyplanter og de andre virksomheder ved »Eksperter i teams«-forløbet. Dagen slutter med, at borgmester Jacob Bundsgaard uddeler prisen til den bedste idé af alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce