Annonce
Aarhus

Studerende ville snyde: Meldt til politiet for dokumentfalsk

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen om formodet dokumentfalsk på Arhus Universitet. Universitetet vil ikke udtale sig i sagen overhovedet. Foto: Axel Schütt

Hvad gør man, når man ikke kan komme til undervisningen, og der er mødepligt? Tre studerende fik en dårlig idé. Nu er de meldt til poltiet.

Annonce

AARHUS: Tre studerende på Aarhus Universitet er i øjeblikket ramt af en sag om snyd og anmeldelse til politiet for dokumentfalsk.

Sagen er hemmeligstemplet i en grad, så presse- og kommunikationschef Anders Correll, Aarhus Universitet, hverken vil af- eller bekræfte, at der overhovedet er en sag.

- Jeg har ingen kommentarer, siger han.

Østjyllands Politi fik anmeldelserne i sagen 13. juli.

- Jeg kan bekræfte, at Østjyllands Politi har modtaget tre anmeldelser om dokumentfalsk vedrørende studerende på Aarhus Universitet, siger kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen, Østjyllands Politi.

Politiet efterforsker nu sagerne, og først senere afgøres det, om der er baggrund for at rejse sigtelse og eventuelt tiltale mod de involverede.

Ifølge avisens oplysninger drejer sagen sig om tre studerende, som fulgte et obligatorisk fag på universitetet. Men da de af en eller anden grund ikke kunne møde til undervisningen, sørgede de selv for at underskrive de nødvendige papirer.

Annonce

30 dages fængsel

Det skulle de ikke have gjort.

Snyderiet blev opdaget, og de tre studerende blev efterfølgende meldt til politiet.

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, kender endnu ikke til sagerne, forklarer han avisen.

Det er ikke første gang, at en studerende fra Aarhus Universitet meldes til politiet for dokumentfalsk. For halvandet år siden blev en 27-årig mandlig studerende på universitetet i Vestre Landsret idømt 30 dages fængsel netop for dokumentfalsk.

Den 27-årige kom i problemer i forbindelse med, at han skulle aflevere en større skriftlig opgave. Han kunne dog ikke nå at blive færdig med opgaven, og derfor sendte han en mail til universitetet, hvor han bad om udsættelse på grund af sygdom.

Annonce

Falsk lægeerklæring

Den første mail var uden lægeerklæring. Den kom først dagen efter - med mail nummer to.

Lægeerklæringen fattede en ansat i universitetets administration imidlertid mistanke til. Det viste sig da også, at den studerendes læge intet kendte til den. Derefter gik sagen videre til universitets juridiske afdeling, som anmeldte sagen til politiet.

Men sagen fik et efterspil, kunne Horsens Folkeblad, som fulgte sagen i retten, berette.

Den studerende ville gerne vedkende sig, at han i den første mail havde bedt om udsættelse. Men han nægtede, at han dagen efter sendte den mail, hvor den falske mail var vedhæftet.

- Nogen må have hacket min mail, forklarede han.

Den troede dommeren ikke på, og Vestre Landsret stadfæstede dommen på 30 dages fængsel, som Retten i Aarhus tidligere havde afsagt. Den studerende kunne dog slippe for at afsone, hvis han udførte 40 timers samfundstjeneste.

Straffen for dokumentfalsk er bøde eller fængsel indtil to år. Er der tale om dokumentfalsk af særlig grov karakter, kan straffen stige til fængsel i seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce