Annonce
Erhverv

Studiejob giver adgang til Danmarks største virksomheder

Maja Overgaard var ansat hos Junior Consult fra 2013 til 2016. Herefter sprang hun direkte ud i en nnyt konsulentjob hos Deloitte. Foto: Junior Consult

Junior Consult i Aarhus har som vision at være landets førende konsulenthus drevet af studerende. Virksomheden er en stor succes - ikke mindst hos konsulenterne, som har for vane at springe ud i prestigefyldte stillinger efter endt studietid.

Faktisk er det endnu aldrig slået fejl. Hver gang en konsulent har forladt det studenterdrevne Junior Consult efter endt uddannelse på økonomi, erhvervsøkonomi eller statskundskab ved Aarhus Universitet, så er kandidaten vadet lige ud i et job. Og ofte af den højt profilerede slags hos nogle af Danmarks største selskaber.

Inden for de seneste tre år er en 'junior-konsulent' gået ud i sit første job hos blandt andet Vestas, Grundfos, Maersk og Lego, mens Nordea, Danske Commodities, William Demant Holding, Boston Consulting Group, TDC og DSB er andre navne på aftager-listen.

Denne sommer siger syv kolleger farvel til studenter-fællesskabet. To af dem er hyret til Dansk Supermarked Business Development, to tager til det københavner-baserede konsulenthus Qvartz, to har endnu ikke afklaret deres fremtid, men ifølge historikken kommer de ikke til at gå arbejdsløs rundt og én begynder for sig selv som selvstændig.

Frederik Højland er netop færdig med sin Cand.Merc. Finance, og han begynder hos Qvartz til september. Efter 2,5 år hos Junior Consult er han ikke i tvivl om, hvad han får med derfra:

- Det har helt klart formet min karrierevej at være blandt så mange andre ambitiøse og ligesindede, og så er det ret unikt hos Junior Consult at få lov til at arbejde helt tæt sammen med kunden og på et højt strategisk niveau, selv om man er stadig er studerende. Det gør man typisk ikke i andre studiejobs. Her kan man let sidde med en analyseopgave uden egentlig at kende klienten, forklarer Frederik Højland.

Junior Consult

Grundlagt i 1989 af fire ambitiøse studerende fra Handelshøjskolen Aarhus - i dag Aarhus BSS. Junior Consult blev dermed det første studenterdrevne konsulent i Danmark.

Er i dag Danmarks største og mest veletablerede konsulenthus drevet af studerende.

Beskæftiger pt. 24 konsulenter, som studerer økonomi, erhvervsøkonomi og statskundskab på Aarhus Universitet.

Har kontor i Vestergade 58V, 8000 Aarhus C.

Har i de seneste år kørt projekter for blandt andre Arla, Novo Nordisk, Grundfos, Cocio, Danfoss, Microsoft, Sydbank, Rambøll, Aarhus Havn, Løvbjerg, Realdania, Ase og Aarhus Universitet.

Konsulenter fra Junior Consult er de seneste tre år sprunget direkte ud i job hos Deloitte, MHI Vestas Offshore Wind A/S, Qvartz, Grundfos, DSB, William Demant Holding, Maersk Line, Lego, The Boston Consulting Group, Kaastrup/Andersen, Nordea, MediumInvest, Hildebrandt & Brandi, Danske Commodities, Rambøll, TDC, GfK.

Læs mere på www.junior-consult.dk

Frederik Højland - nummer tre fra venstre - forlader Junior Consult denne sommer med masser af erfaringer og en cand.merc. Finance i bagagen. Han begynder i stedet i job hos Qvartz. Foto: Junior Consult

Eftertragtet studiejob

Hos Junior Consult er der ingen seniorer - eller 'voksne' om man vil - til at lede og fordele arbejdet. Det klarer de studerende selv, ligesom de ansatte også selv ejer virksomheden ligeligt. Det betyder, at et overskud ikke bliver udbetalt som udbytte, men får lov til at arbejde videre i virksomheden.

- Junior Consult bliver på mange måder drevet som en forening. Vi har en direktion, som består af tre personer, som sørger for at sætte folk på de enkelte projekter, men større beslutninger bliver truffet i fællesskab ved håndsoprækning, siger Mikkel Gross-Nielsen, der har været med siden januar.

Her blev han en af fire nyansatte ud af et felt på cirka 60 ansøgere. Junior Consult er ved at gøre klar til en ny rekrutteringsrunde i forbindelse med efterårets studiestart, og formentlig skal det samme antal ind, som forlader studenter-konsulenthuset - altså syv.

Der er i alt 24 ansatte hos Junior Consult i dag.

Annonce

Engagement og entreprenørånd

Kundekredsen tæller nogle af de samme store selskaber, der er nævnt ovenfor som dem, der også ansætter konsulenter fra Junior Consult efterfølgende. Læg dertil navne som Arla, Danfoss, Novo Nordisk, MT Højgaard, Salling, Systematic og Aarhus Kommune.

Opgaverne, som Junior Consult løser, falder typisk inden for fire kategorier: Strategi og markedsanalyse, kundeundersøgelser, medarbejderundersøgelser samt dataindsamling.

- Det kan selvfølgelig godt være en udfordring at overbevise nye kunder om, at studerende godt kan løfte en stor markedsanalyse for en ledelse, men her hjælper vores referenceliste os. Samtidig differentierer vi os i forhold til andre konsulenthuse i markedet på, at vi inddrager den nyeste teori fra universitetet og på prisen, fordi vi jo ikke er færdiguddannede endnu, fortæller Mikkel Gross-Nielsen.

På den anden side af bordet - i dette tilfælde hos Qvartz - er seniorkonsulent Anne Lund glad for samarbejdet med Junior Consult. Hun er samtidig en aktiv i rekrutteringarbejdet hos konsulenthuset, hvor Frederik Højland som nævnt begynder sin karrierebane efter sommerferien:

- Frederik og de andre JC'ere, jeg kender, har virkelig meget med i bagagen fra Junior Consult. Ikke kun i forhold til reel erfaring med problemløsning, men i høj grad også drive, engagement og entreprenørånd, som passer rigtig godt i forhold til Qvartz som virksomhed og den rejse, vi er på, forklarer Anne Lund.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce