Annonce
Aarhus

Styrelse forventer at give letbanen godkendelse på onsdag

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Trafikstyrelsen forventer at kunne give godkendelse af Aarhus Letbane onsdag i næste uge. Selv tør letbanen ikke melde en dato ud for kørsel med passagerer.

AARHUS: Med en tilladelse fra Trafikstyrelsen i hus vil det betyde, at den århusianske letbane kan køre med passagerer fra torsdag. Måske.

I et skriftligt svar oplyser Trafikstyrelsen følgende:

- Styrelsen meddeler endvidere, at man nu er så langt i processen, at man forventer at kunne give letbanen den resterende godkendelse senest onsdag i næste uge - vel at mærke på en række vilkår, der vil blive beskrevet i godkendelsen, lyder det i et skriftligt svar fra Trafikstyrelsen.

Helt så optimistiske er man dog ikke hos Aarhus Letbane, der før har brændt nallerne på at melde en dato ud. Og selvom Trafikstyrelsen altså melder positivt ud, vil Aarhus Letbane ikke sætte en tidspunkt for den første tur med passagerer.

- Det vil vi ikke sige noget om, før vi har den endelige godkendelse. Trafikstyrelsen har af flere omgange sagt, at man forventer en godkendelse på det og det tidspunkt, så vi melder intet ud endnu, siger pressechef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, til TV2 Østjylland.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) var lørdag ude med kras kritik af Trafikstyrelsen:

- Vi oplever en styrelse, hvor der mangler politisk kontrol, og hvor magtarrogancen er så stor, at vi står tilbage med en følelse af, at vi ikke kan have tillid til styrelsen, sagde Jacob Bundsgaard ved et event i Aarhus, hvor letbanen blev fejret.

Borgmesteren bad ved samme lejlighed transportminister Ole Birk Olesen (LA) om en undersøgelse af det kaotiske forløb omkring godkendelse af letbanen.

- Vores oplevelse er, at vi har leveret alt, hvad styrelsen har bedt om. Hver gang vi er kommet med noget, så er der stillet nye spørgsmål og anlagt nye kriterier. Dermed er målstregen flyttet hver gang.

- I hele Europa kører der letbaner. Man kunne dybest set tage et regulativ fra Tyskland, Holland eller Frankrig, oversætte det til dansk og bruge danske standarder, og så var man i mål, sagde Jacob Bundsgaard.
Letbanen skulle oprindeligt være åbnet 23. september, men det blev aflyst med dags varsel.

Det skete, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkende letbanens operatør, Keolis, og letbanens regler for teknisk vedligehold.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce