Annonce
Erhverv

Styrelse korrigerer: 300 rykker ind i Guldberghus og ingen nye arbejdspladser

300 medarbejdere hos Skattestyrelsen rykker til Guldberghus senere i 2020. Foto: Thomas Baden Sørensen
Der skal ikke hentes arbejdspladser til Horsens, når Skattestyrelsen rykker til Guldberghus senere på året, som første melding i Folkebladet lød lørdag.

Horsens: Der bliver ikke hentet arbejdspladser til Horsens, når Skattestyrelsen senere på året flytter til Guldberghus, som meldingen ellers lød i lørdagens udgave af Folkebladet.

Avisen har været i kontakt med kommunikationsafdelingen hos Administrations- og Servicestyrelsen, og her lyder meldingen, at de af Skattestyrelsens arbejdspladser, der får til huse i Guldberghus, alle sammen har adresse i Horsens i dag.

Samtidig nedjusterer styrelsen antallet af medarbejdere, der skal flyttes, i forhold til det antal, der blev oplyst i lørdagens udgave af Folkebladet.

Det er således ikke 400, som første melding lød, men 300 medarbejdere, der rykkes til Guldberghus. Det sker i to etaper.

Skattestyrelsen får nøglerne til Guldberghus 1. juni, og herefter venter et par måneders indretningsarbejde, hvor rammerne i Guldberghus skal gøres klar til rykindet af Skattestyrelsens medarbejdere.

De første cirka 80 ansatte forventes at rykke ind i ejendommen efter sommerferien, mens de resterende godt 200 mand flytter ind i slutningen af året.

Folkebladet har desuden spurgt Administrations- og Servicestyrelsen, hvorfor de 300 arbejdspladser flyttes til Guldberghus, og hvilke arbejdsfunktioner de 300 medarbejdere skal løfte, men styrelsen er ikke vendt tilbage med svar inden deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce