Annonce
Indland

Styrelse sender rykkere til 90.000 danskere med gæld

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
I alt skylder de 90.000 borgere og virksomheder, som snart vil få et rykkerbrev, cirka 1,7 milliarder kroner.

90.000 borgere og virksomheder vil de næste uger få en rykker for deres gæld til det offentlige.

Det skriver Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt skylder de 90.000 borgere og virksomheder cirka 1,7 milliarder kroner.

Udsendelsen af rykkerbreve er det seneste skridt på vejen til at få gældsinddrivelsen på skinner igen, efter at Skats inddrivelsessystem har været ramt af skandaler.

- Der er fortsat rigtig mange danskere, som har gæld til det offentlige. Fordi gældsinddrivelsen i en periode ikke har fungeret optimalt, kan det for nogle være et stykke tid siden, at de er blevet rykket for gælden, udtaler direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

- Nogle har måske troet, at deres gæld var forældet, eller har troet, at den ikke ville blive inddrevet. Til dem er budskabet: Gælden forsvinder ikke, og der løber renter på.

Lars Nordahl Lemvigh opfordrer derfor gældsramte danskere til at kontakte Gældsstyrelsen og få lavet en afdragsordning.

Allerede i denne uge vil der dagligt blive sendt op mod 10.000 breve ud til borgere og virksomheder, der har gæld til det offentlige.

De første af de 90.000 breve går til de skyldnere, som har størst gæld eller som skylder penge for ubetalte bøder.

Sidste år inddrev Gældsstyrelsen 7,1 millarder kroner af danskernes gæld til det offentlige.

Gældsstyrelsen modregner samtidig flere hundredetusinde danskeres gæld i deres overskydende skat.

- Vi tager med andre ord hele tiden skridt på vejen mod en mere effektiv gældsinddrivelse. Derfor skal man som borger eller virksomhed regne med, at hvis man stifter gæld til det offentlige, så kommer man til at skulle betale den, siger Lars Nordahl Lemvigh.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce