Annonce
Aarhus

Styrket østjysk mandat for SF

Kirsten Normann Andersen fik sit mandat kraftigt styrket ved valget onsdag. Foto: Kim Haugaard
Kirsten Normann Andersen fik mere end tredoblet sit stemmetal i Østjylland og får følgeskab af rutineret byrådspolitiker fra Randers.

AARHUS: SF fik fordoblet sin styrke i Østjylland fra et til to mandater ved valget. Og de to valgte folketingsmedlemmer sætter begge en velfærdsdagsorden med minimumsnormeringer i daginstitutionerne som et af de klare mål.

Den tidligere formand for fagforeningen FOA i Aarhus, Kirsten Normann Andersen, 57 år, fik 7.885 stemmer - hvilket er mere end en tredobling af de stemmer, hun fik ved valget for fire år siden.

I 2015 blev hun slået på stregen af Jonas Dahl, men efter et år søgte han til et job uden for politik, og Kirsten Normann Andersen indtrådte som suppleant i Folketinget, hvor hun så har siddet i tre år.

- Jeg er superglad for at få så stærkt et mandat nu. Det skal bruges på hårdt arbejde, der kan veksles til mere velfærd, fastslår hun.

Charlotte Broman Mølbæk fra Randers fik SF's andet mandat i Østjylland. Pressefoto

Erfaren byrådspolitiker

Det andet mandat gik til Charlotte Broman Mølbæk, 41 år, fra Randers. Hun er uddannet pædagog og har siddet i Randers Byråd for SF siden 2013, hvor hun i dag er socialudvalgsformand, ligesom hun er medlem af KL's socialudvalg.

- Jeg har både praktisk og politisk erfaring med socialområdet og vil kæmpe for minimumsnormeringer i børneinstitutionerne. Det var min første mærkesag, og nu tror jeg vi er tæt på, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Kirsten Normann Andersen er enig, men ved også, at det bliver hårdt arbejde, for Socialdemokratiet har lovet flere pædagoger, men ikke minimumsnormeringer.

- Jeg ved fra mit fagforeningsarbejde, at ikke alle får deres vilje på alle punkter i en forhandling. Men vi vil prøve at komme så langt, som det er muligt, forsikrer Kirsten Normann Andersen.

De to nyvalgte mødes fredag med SF til det første gruppemøde på Christiansborg, hvor gruppen vil bestå at seks genvalgte og otte nyvalgte medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce