Annonce
Aarhus

Succes-arkitekt på hjemmebane: Den øde ø kommer hjem

"The Desert Island" som det så ud i Cottesloe i Australien. Foto: David Dare Parker

AARHUS: "Den øde ø" vender hjem til Danmark. Den er et kunstværk, som egentlig er skabt til Sculpture by the Sea i Australien. Der var den med i 2018, og nu tager den del i "Wadden Tide 2019", som er en udstilling ved Vadehavet.

"Den øde ø" eller "The Desert Island", som er værkets egentlige titel, er skabt af den århusianske arkitekt Johan Gjøde og partnere. Det er ham, der sammen med den tidligere makker, arkitekt Niels Bjørn Povlsgaard, står bag århusianernes kæledægge "Den uendelige bro" ved stranden neden for Varna Palæet langs Aarhus-kysten mellem Tangkrogen og Moesgaard.

"Den uendelige bro" blev ikke alene et hit blandt voksne og børn i Aarhus efter Sculpture by the Sea i 2015. Den blev et hit i hele verden. Og nu bliver den sat op hvert år ved Varna.

Annonce

Wadden Tide 2019

  • Wadden Tide 2019. Åbner lørdag 31. august, kl. 11. Blåvandshuk Fyr, Fyrvej 106, Blåvand.
  • Foregår 31. august- 29. september. De 12 kunstnere arbejder på værkerne ved Blåvandshuk 20.-30. august.
  • Varde Kommune er vært. Wadden Tide blev også holdt i 2014 og i 2016, hvor cirka 110.000 besøgte udstillingen.
  • Projektet er et samarbejde mellem vadehavskommunerne Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder.

12 værker

Da Johan Gjøde og hans partnere sendte "The Desert Island" til Sculpture by the Sea i Cottesloe i Australien i 2018, kom værket med i udstillingen.

Og nu dukker det så op igen i Danmark.

Til "Wadden Tide 2019" er kunstnere fra det meste af verden kommet til Blåvandshuk for at skabe 12 værker, der tager udgangspunkt i Vadehavet. Udstillingen åbner lørdag 31. august, og værkerne kan ses hele døgnet ved Danmarks vestligste punkt. Men kun denne ene gang.

Alle 12 kunstnere kommer fra lande langs den østatlantiske rute for trækfugle, fra Sydafrika over Vadehavet til Island. Helt præcist fra Sydafrika, Portugal, Spanien, Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, England, Norge, Island og Danmark.

Udstillingen kan ses indtil 29. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce