Annonce
Sport

Succes på banen: Tidligere Århus Håndbold-spiller har fundet lysten til håndbold i Lemvig

Jonas Langerhuus er topscorer i Lemvig-Thyborøn med 84 mål i 18 kampe. Onsdag skal han op imod sin tidligere klub Århus Håndbold. Foto: Johan Gadegaard
Jonas Langerhuus har genfundet lysten til håndbold i det vestjyske og er blevet en markant profil på Lemvig-Thyborøns håndboldligahold, der onsdag aften kommer til Aarhus.
Annonce

HÅNDBOLD: - For at sige det på vestjysk, så har jeg fået nok splinter i røven af at sidde på bænken i Århus, og det gider jeg ikke længere.

Sådan lød det kort og præcist fra Jonas Langerhuus, da han sidste sommer blev præsenteret som ny spiller i Lemvig-Thyborøn. Den gennembrudsstærke bagspiller var i sæsonen forinden blevet hentet tilbage til Danmark fra et ophold i schweiziske Pfadi Winterthur, hvor han over to sæsoner havde spillet på et stabilt niveau og uden at blive ramt af skader, som ellers havde drillet den dygtige håndboldspiller tidligere.

Tiden i Århus Håndbold blev dog ikke helt som håbet. For selvom han egentlig gjorde det godt, når chancerne kom, så var snoren ganske kort i Ceres Arena, ligesom hans nærmeste konkurrent til spilletid, Anders Kragh Martinusen, også havde en god sæson. Derfor stod det ret klart for højrebacken, at han var nødt til at komme videre i karrieren, hvis lysten til håndbold ikke helt skulle forsvinde.

Løsningen hed Lemvig-Thyborøn og indtil videre har den været den helt rigtige for Langerhuus. I det vestjyske har han fået det, som han savnede. Spilletid og tillid. Efter 18 kampe er han topscorer for sin klub med 84 scoringer og har fået en rolle, hvor han igen føler sig som en del af holdet. Han er med til afgøre om det bliver et godt eller skidt resultat for Lemvig.

- Det har været sindsygt givende for mig at komme til Lemvig. Ikke mindst mentalt, fordi jeg ikke bare har skulle sidde og vente på muligheden, men har fået chancen for at vise, at jeg faktisk godt kan spille håndbold, siger Jonas Langerhuus og fortsætter:

- Med den position jeg var havnet i, så var jeg lidt ligeglad med om jeg skulle kæmpe for overlevelse eller slutspilsplads, så længe jeg bare fik nogle minutter. Derfor har jeg også bare smidt alt ind i puljen og givet den fuld gas. Jeg har fået lysten til at spille igen. Det var ikke altid lysten, der gjorde, at jeg tog afsted sidste år, men det har ændret sig over efteråret. Jeg ved, at jeg kommer til at spille, selvom jeg måske laver nogle fejl i løbet af kampene, fordi jeg får chancen for at spille. Jeg er en del af holdet, en del af sejren, og det var ikke altid, at jeg følte det i sidste sæson, fordi jeg nogle gange først kom ind, når det var gået galt, fortæller håndboldspilleren, der har haft en god sparringspartner i sin tidligere træner i Skanderborg, Jesper Holm, der er assistent i Lemvig i denne sæson.

- Jesper var den første ligatræner, som jeg havde som senior. Han ved, hvordan jeg kan reagere i løbet af en kamp og har kendskab til mig som spiller, hvilket har givet noget tryghed for mig, fordi han kender mig så godt. Vi har oplevet hinanden på godt og ondt og derfor har han kunne give mig noget god sparring, siger Jonas Langerhuus.

Blå bog

Navn: Jonas Tønnes Langerhuus

Fødselsdato: 2. juli 1992

Position: Højre back

Klub: Lemvig-Thyborøn - Kontrakt til sommeren 2021

Tidligere klubber: Skanderborg Håndbold, Ribe-Esbjerg HH, Århus Håndbold

Privat: Bor med sin kæreste i Aarhus

Uddannelse: Læser til finansøkonom på Erhvervsakademi Aarhus

Annonce

Lang vej til Lemvig

Han er stadig bosat i Aarhus og tager fire gange om ugen turen til Lemvig for at træne med sine holdkammerater. De er tre spillere, der tager den to timer lange køretur hver vej for at komme til træning. Det bliver til mange timer i bil om ugen, men ifølge Langerhuus er det ikke så galt, når de er flere, der kan følges ad.

- Træningstidspunktet er stort set det samme som i Aarhus, men hvor jeg tidligere havde fem minutter på cyklen til vores lejlighed, så er der altså to timer hver vej. Det kan godt være presset i perioder at få studie, håndbold og fritid til at gå op i en højere enhed. Da jeg tog derop, var det ud fra tanken om at få bevist overfor mig selv og omverden, at jeg godt kan spille håndbold og holde niveau over en længere periode. Dengang var det en såkaldt "en plus en" aftale, som jeg lavede med klubben, men jeg har været utroligt glad for at være i klubben, og jeg regner også med at være der i næste sæson, siger bagspilleren.

Lemvig-Thyborøn er en del af et meget interessant bundopgør i disse dage, hvor vestjyderne kæmper mod Nordsjælland og KIF Kolding om at holde afstand til den sidsteplads i ligaen, der sender en direkte ned i 1. division. Med syv runder tilbage af grundspillet er Nordsjælland nederst med seks point. Herefter følger Lemvig-Thyborøn og KIF Kolding med henholdsvis otte og 10 point.

Annonce

Utraditionelt bundhold

Onsdag kommer vestjyderne til Ceres Arena til et opgør, hvor begge hold har brug for point. Århus Håndbold skal bruge en sejr for at fastholde håbet om top otte, mens Lemvig skal kradse point sammen til bundstriden. I det seneste opgør mellem de to parter vandt århusianerne ganske klart, men det er ifølge Jonas Langerhuus en af ganske få kampe, hvor vestjyderne ikke for alvor har været med. Lemvig er nemlig et lidt utraditionelt bundhold, da de har formået at tage fem ud af deres nuværende otte point mod hold som Bjerringbro-Silkeborg, Skjern og Aalborg.

- Vi er et utraditionelt bundhold i den forstand, at vi ikke har tabt vores kampe rigtigt stort. Vi har dog ikke været så gode til at tackle de kampe, som vi skulle vinde. Nogle har vi været i front og troet, at vi kunne tage sejren og så tabt kampene alligevel. Det er dog kun to til tre af dem, hvor vi har været helt væk. Blandt andet i kampen mod Århus Håndbold.

- Jeg synes egentligt, at vi har et ok program i de sidste kampe. Vi vil rigtigt gerne have noget med fra Aarhus onsdag, men jeg synes også, at vi har gode muligheder på hjemmebane i de sidste opgør, siger Jonas Langerhuus.

Onsdagens kamp mellem Århus Håndbold og Lemvig-Thyborøn spilles klokken 18.30 i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce