Annonce
Sport

Succes på stregen: Lukas Jørgensen er hurtigt blevet en profil i Århus Håndbold

Lukas Jørgensen har fået en glimrende start i Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Lukas Jørgensen har hurtigt fundet sig til rette i Århus Håndbold. Tirsdag aften var han endnu en gang en fremtrædende profil, da århusianerne vandt 30-25 over Nordsjælland Håndbold.

HÅNDBOLD: Han blev hentet til i midten af sæsonen som et supplement til Besard Hakaj. Århus Håndbolds unge stregspiller Lukas Jørgensen har dog imponeret alt og alle i sin korte tid i klubben. Senest i tirsdagens sejr over Nordsjælland Håndbold, hvor han igen leverede en god indsats og krydrede den med syv scoringer.

- Jeg har været her i to måneder snart og jeg kan mærke, at jeg mere bliver en del af spillet. Bagspillerne finder mig bedre inde på stregen, ligesom jeg kan læse deres løbemønstre og placere mig i forhold til det. Når du kommer til en ny klub midt i sæsonen, er der meget fokus på sammenspillet, så du hurtigst muligt kan falde ind. Det er begyndt at give pote nu, sagde Lukas Jørgensen efter sejren på 30-25 over Nordsjælland.

Hvad er forklaringen på, at I klikker så godt?

- Det er nok en blanding af, at tingene bare har klikket og jeg passer godt til de spillere, der er i klubben. Samtidigt synes jeg, at vi både til træning og i løbet af kampene er gode til at snakke sammen og finde frem til, hvordan vi hver især gerne vil have, at vi placerer os på banen. På den måde tror jeg, at vi har fundet hinanden så hurtigt. Jeg er virkelig glad for den spilletid og den tiltro, som jeg har fået fra trænerne. Det er mere end jeg havde turde håbe på, sagde stregen.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold - Nordsjælland Håndbold 30-25 (14-13)

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 8, Lukas Jørgensen 7, Anders Kragh Martinusen 5, Torben Petersen 3, Tobias Torpegaard Møller 3(3), Anton Laursen 1, Mads Peter Lønborg 1, Christoffer Bonde 1 og Mads Lenbroch 1

Nordsjælland Håndbold: Frederik Iversen 7, Kasper Kisum 7(2), Tobias Jørgensen 3, Mathias Møller 2, Anders Agger 2, Jesper Dahl 2, Andreas Nielsen 1, Matias Ravn Campbell 1

Stillingen undervejs: 3-2, 8-5, 10-9, 14-11, 14-13, 16-15, 22-16, 26-18, 28-20, 28-24, 30-25

Udvisninger: Århus Håndbold 3, Nordsjælland 3

Tilskuertal: 1640 i Ceres Arena.

Stor forskel

Cheftræner Erik Veje Rasmussen er også begejstret for sin unge stregspiller, som fra første træning har gjort sig positivt bemærket.

- Det er vanvittigt så hurtigt, at han er faldet til. Fra dag et har han gjort en forskel for os. Han er opmærksom og hurtig i opfattelsen. I dag lavede han syv mål på ni forsøg. Hans indsats taler for sig selv, sagde træneren.

Hvilken betydning har han for truppen?

- Han betyder meget. Besard Hakaj skulle jo slide for det i 60 minutter inden Lukas kom. Det var nærmest umenneskeligt, fordi han både skulle dække i midterforsvaret og spille streg i angrebet. Nu kan vi fordele spilletiden på dem begge to og det er meget bedre. Samtidig er de to forskellige typer. Lukas er meget bevægelig, mens Besard er virkelig stærk. De supplerer bare hinanden godt, lød det fra Erik Veje.

Tre på stribe

Tirsdagens sejr var den tredje i rækken for Århus Håndbold, som dermed er oppe på 16 point. Det samme antal point som Sønderjyske og GOG, der lige nu indtager syvende og ottendepladsen i ligaen.

- I går(mandag,red) til træning talte vi om, at Nordsjælland nok skal komme til at hente point på udebane i denne sæson. Specielt i kampe, hvor det ikke er forventet. Det skulle bare ikke være i Ceres Arena, at det skete for dem. Derfor hjalp vi hinanden med at ruske op i hinanden og ikke være bange for at råbe op, hvis vi ikke følte, at vi var der 100 procent. Selvom det er Nordsjælland vi møder på en tirsdag aften, så skal du være klar ellers kan de sagtens spille med, og det gjorde de jo også en stor del af vejen i dag, sagde Lukas Jørgensen og tilføjede, at det er fedt, at holdet igen har fået kontakt til holdene i top otte.

En glæde, Erik Veje naturligvis deler.

- Jeg er vanvittigt glad for, at vi vandt i dag. Et eller andet sted vil det ligge i baghovedet, at det er et bundhold, vi er oppe imod. Der er bare en risiko for, at du kan gå ud og dumme dig, sagde Erik Veje Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce