Annonce
Aarhus

Succes på succes: Aarhus-designers lampe bliver nu sat i produktion

Rikke Frost med Le Klint-lampen, der nu kommer i produktion. Foto: Le Klint
Rikke Frost vandt tv-dysten Danmarks næste klassiker. Nu kaster det noget af sig. Le Klint laver lampeserie.
Annonce

AARHUS: Den århusianske designer Rikke Frost vandt ikke alene tv-dysten om "Danmarks næste klassiker". Nu er et af hendes seks produkter fra tv-programmet på vej ud i produktion, og flere er måske på samme vej.

- Firmat Le Klint sætter lampen fra programmet i produktion, og vi arbejder på yderligere lamper, så der bliver en familie. Den skulle gerne komme i handlen fra september-oktober, siger Rikke Frost, der har værksted og kontor i Balticagade på Mellemarmen på Aarhus Havn.

- Efter tv-udsendelserne har jeg fået mange henvendelser om samarbejde. Det er jo super dejligt, og det tegner til at blive et meget travlt efterår, siger Rikke Frost, der venter, at hun snart skriver under på en aftale med en stor dansk producent om produktion af "chat"sofaen fra udsendelsen.

Rikke Frost lavede også en lænestol, et spisebord, en spisestol og børnemøbler. Det var børnemøblerne, som blev kåret som Danmarks næste klassiker.

Rikke Frost

Designer MAA Rikke Frost, født 1973.

Rikke Frost er uddannet på Arkitektskolen Aarhus i år 2000 og etablerede virksomheden Rikke Frost Design i 2004. Hun har i en årrække tillige undervist designstuderende på Arkitekskolen Aarhus.

Hun har deltaget på en lang række udstillinger i ind- og udland, og har vundet flere designpriser, herunder Boligmagasinets Design Award som årets læserfavorit i 2012 for sin gyngestol ”Sway”.

I 2018 modtog hun prisen German Design Award for sit smukke grebsdesign ”Filigree”.

Vinder af Danmarks Radios programserie ”Danmarks næste klassiker” 2019 med sit børnemøbel ”Bukki”.

Hun samarbejde blandt andre med virksomhederne Tempur, Skagerak, Warm Nordic og Cane-Line.

www.rikkefrost.dk

Annonce

Nyfortolkende

De fem designere i tv-programmet fik hjælp af producenter undervejs for at kunne nå de enkelte emner på de seks uger, der var til rådighed.

- Det var imponerende, hvad vi kunne nå på den korte tid, siger Kim Weckstrøm Jensen, der er ceo hos Le Klint.

Rikke Frost har skabt en klassisk, men nyfortolkende lampeskærm. Den bliver introduceret med nogle tilretninger i en serie, der har fået titlen "Caleo". Det er latinsk og betyder "at fremhæve". Netop det hentyder til lampens brunerede opstregninger, som er skabt i hånden.

- Samarbejdet med Le Klint har været lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har aldrig før sendt en så minimalistisk og enkel skitse til en potentiel samarbejdpartner, som turde gribe chancen og ideen, siger Rikke Frost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Annonce