Annonce
Aarhus

Succes på succes: Aarhus-designers lampe bliver nu sat i produktion

Rikke Frost med Le Klint-lampen, der nu kommer i produktion. Foto: Le Klint
Rikke Frost vandt tv-dysten Danmarks næste klassiker. Nu kaster det noget af sig. Le Klint laver lampeserie.

AARHUS: Den århusianske designer Rikke Frost vandt ikke alene tv-dysten om "Danmarks næste klassiker". Nu er et af hendes seks produkter fra tv-programmet på vej ud i produktion, og flere er måske på samme vej.

- Firmat Le Klint sætter lampen fra programmet i produktion, og vi arbejder på yderligere lamper, så der bliver en familie. Den skulle gerne komme i handlen fra september-oktober, siger Rikke Frost, der har værksted og kontor i Balticagade på Mellemarmen på Aarhus Havn.

- Efter tv-udsendelserne har jeg fået mange henvendelser om samarbejde. Det er jo super dejligt, og det tegner til at blive et meget travlt efterår, siger Rikke Frost, der venter, at hun snart skriver under på en aftale med en stor dansk producent om produktion af "chat"sofaen fra udsendelsen.

Rikke Frost lavede også en lænestol, et spisebord, en spisestol og børnemøbler. Det var børnemøblerne, som blev kåret som Danmarks næste klassiker.

Annonce

Rikke Frost

Designer MAA Rikke Frost, født 1973.

Rikke Frost er uddannet på Arkitektskolen Aarhus i år 2000 og etablerede virksomheden Rikke Frost Design i 2004. Hun har i en årrække tillige undervist designstuderende på Arkitekskolen Aarhus.

Hun har deltaget på en lang række udstillinger i ind- og udland, og har vundet flere designpriser, herunder Boligmagasinets Design Award som årets læserfavorit i 2012 for sin gyngestol ”Sway”.

I 2018 modtog hun prisen German Design Award for sit smukke grebsdesign ”Filigree”.

Vinder af Danmarks Radios programserie ”Danmarks næste klassiker” 2019 med sit børnemøbel ”Bukki”.

Hun samarbejde blandt andre med virksomhederne Tempur, Skagerak, Warm Nordic og Cane-Line.

www.rikkefrost.dk

Nyfortolkende

De fem designere i tv-programmet fik hjælp af producenter undervejs for at kunne nå de enkelte emner på de seks uger, der var til rådighed.

- Det var imponerende, hvad vi kunne nå på den korte tid, siger Kim Weckstrøm Jensen, der er ceo hos Le Klint.

Rikke Frost har skabt en klassisk, men nyfortolkende lampeskærm. Den bliver introduceret med nogle tilretninger i en serie, der har fået titlen "Caleo". Det er latinsk og betyder "at fremhæve". Netop det hentyder til lampens brunerede opstregninger, som er skabt i hånden.

- Samarbejdet med Le Klint har været lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har aldrig før sendt en så minimalistisk og enkel skitse til en potentiel samarbejdpartner, som turde gribe chancen og ideen, siger Rikke Frost.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce