Annonce
Kultur

Succesforestilling på Svalegangen var nær gået i vasken

"Troen & Ingen" bygger på sange fra albummet af samme navn, som Søren Huss' udgav efter, at hans kæreste blev dræbt i en trafikulykke. Her ses Ashok Pramanik (til venstre) som hustruens bror, Nikolaj Mineka som enkemanden og Laura Kold som hustruens veninde. Foto: Axel Schütt

Alt er udsolgt, og Svalegangen forsøger at skabe flere forestillinger af Søren Huss' "Troen & Ingen".

Annonce

AARHUS: "En overraskende stærk oplevelse", kaldte dramaturgen Kirsten Dahl sin anmeldelse i Århus Stiftstidende af "Troen & ingen", og hun gav den fem stjerner ud af seks mulige.

Og sådan har andre anmeldere fulgt trop og givet flotte anmeldelser til teaterversionen af sangeren Søren Huss' plade af samme navn.

Der var premiere i lørdags på Svalegangen i Aarhus med teaterchef Per Smedegaard som instruktør på og idémand bag forestillingen.

Bloggeren Casper Koeller hæver sig højst og giver seks stjerner, mens Jyllands-Posten giver fem stjerner for "en medrivende musikalsk og billedmættet teaterkoncert". Fem stjerner giver også iscene.dk, mortenhede.dk og Ungt Teaterblod, mens musikbladet Gaffa giver fire.

Forestillingen får i anmeldelserne bemærkninger med som: "Rammende og rørende fremstilling af livet, når det gør allermest ondt", "Et kraftfuldt udtryk, som både betager og bevæger" og "En hjertegribende teateroplevelse. Intet mindre."

Per Smedegaard er glad og tilfreds og forsøger at lave ekstra forestillinger. De fem ekstra, der allerede er sat på programmet, blev revet væk.

- Nu forsøger vi at stable noget andet på benene, og lige nu undersøger vi mulighederne, siger Per Smedegaard, der både forsøger omkring spilleperioden og næste år.

"Folk var syge på skift i to dage hver, så øveperioden var ikke optimal."

Per Smedegaard, teaterchef og instruktør
Annonce

Ramt af sygdom

Det var ellers tæt på, at forestillingen var blevet udsat.

Syv af de otte skuespillere og musikere var syge i de to uger op til premieren.

- Folk var syge på skift i to dage hver, så øveperioden var ikke optimal. Sangerne kunne ikke synge igennem, og nogle musikere lagde sig til hvile bag instrumenterne, når de ikke lige var på. Selv blev jeg også syg, forklarer Per Smedegaard, der aflyste en øvedag og pønsede på at udsætte premieren.

- Men så pludselig gik det den anden vej, og folk blev friske, siger han, der sammen med skuespillere og musikere har høstet stort bifald hos publikum efter forestillingerne.

"Troen & Ingen" spiller til og med lørdag 3. marts. Alle billetter er solgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce