Annonce
Aarhus

Succesfuldt loppemarked sætter liv i Mølleparken

Foreningen Flagstang ved Sara Kjær Krogager og Esben Leschly Blegvad går ind forfor at give Mølleparken et nyt image, og afholder populært loppemarked for anden gang. Foreningen Flagstang ved Sara Kjær Krogager og Esben Leschly Blegvad går ind forfor at give Mølleparken et nyt image, og afholder populært loppemarked for anden gang.

Sara Kjær Krogager og Esben Leschly Blegvad er initiativtagerne til loppemarkedet i Mølleparken. Og de har flere ideer til arrangementer, der skal sætte gang i den flotte park.

Anden Pinsedag kunne Sara Kjær Krogager og Esben Leschly Blegvad, der tilsammen udgør Foreningen Flagstang, kaste et tilfredst blik ud over en propfyldt Møllepark. Menneskemylderet kunne de nemlig takke dem selv for. For anden gang på bare nogle måneder stod de to bag loppemarkedet i Mølleparken. Og de mange stande bugnede af alt fra aflagt tøj, sko, loppefund og gamle LP'ere. Se billederne: Lopper i Mølleparken

Med loppemarkedet håber de to 26-årige initiativtagere, at der for alvor kommer gang i den smukke park i hjertet af Aarhus.

»Vi bor begge tæt på Mølleparken, og vi har fulgt med i fornyelsen af parken men har også kunnet konstatere, at parken på trods af fornyelsen stadigvæk ikke blev brugt til andet end druk og stoffer,« forklarer Esben Leschly Blegvad, mens hans makker Sara Kjær Blegvad nikker samtykkende.

Annonce

»Det er så ærgerligt at se, at der ikke rigtig er sket en udvikling med parken, så vi håber, at vi kan være med til at inspirere århusianerne til at bruge Mølleparken noget mere og til andet,« forklarer hun.

At dømme på mandagens fremmøde, så er århusianere mere end villige til at bakke op om det nye initiativ. De to arrangører oplyser da også, at der ved det første loppemarked i Påsken var solgt 55 standpladser. I anden runde var de oppe på 87 - og deriblandt var der mange gengangere fra første omgang.

»Det fungerer rigtig godt hernede. Pladsen er jo perfekt til loppemarked,« fortæller Esben Leschly Blegvad.

»Vi vil rigtig gerne have nogle flere kulturtiltag her i Mølleparken, og vi har meget på tegnebrættet,« lyder det fra Sara Kjær Krogager.

Uden at afsløre alt, hvad de to går og sysler med, så fortæller de gerne, at de lige nu arbejder sammen med en række kunstbloggere om at få nogle kunstudstillinger ned til Mølleparken.

»Det skal være for dem, der måske ikke lige kan komme igennem nåleøjet til andre udstillinger, og vi håber, at vi kan trække noget publikum fra Aros herned,« fortæller Esben Leschly Blegvad.

Sara Kjær Krogager har tidligere arbejdet meget med at arrangere festivaller og koncerter, og det er meningen, at den type arrangementer med tiden også skal finde vej til Mølleparken.

»Der kommer også nogle lidt mere festlige indslag,« lover hun.

Så århusianerne kan godt glæde sig. Der er nye kræfter på vej, og verden ligger åben for deres fødder. Mølleparken får et tiltrængt pust af frisk luft.

Sara Kjær Krogager og Esben Leschly Blegvad regner i øvrigt med at kunne invitere århusianerne til loppemarked igen i august.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce