Annonce
Aarhus

Succesrige røvere med vokseværk: Byens bedste take away åbner gadekøkken på hjemmebanen

De Fyrretyve Røvere-succesen i Frederiks Allé får nu en filiial i Brabrand. Arkivfoto: Kim Haugaard
Brødrene bag De Fyrretyve Røvere åbner en filial i Brabrand. Her bliver der også et begrænset antal pladser, hvor gæsterne kan spise.

BRABRAND: Med en fortid på blandt andet Svinkløv Badehotel, Molskroen og Michelin-restauranten Frederiksminde Hotel på Sjælland var basen i orden, da de århusianske brødre Ahmad og Anas Amin i august 2017 åbnede De Fyrretyve Røvere i Frederiks Allé, hvor kunderne dagligt kan hente gode mellemøstlige specialiteter med hjem.

Siden er succesen og populariteten udelukkende vokset, og allerede året efter kunne De Fyrretyve Røvere smykke sig med titlen Byens Bedste take-away. En titel som røverne genvandt i 2019.

Succesen har givet mod på mere. Derfor udvider det populære gadekøkken med en filial i Brabrand - nærmere betegnet i den tidligere butiksarkade på Louisevej.

Det skriver byportalen voresbrabrand.dk.

Anas og Ahmed Amin har brugt de seneste par måneder på opbygget et moderne køkken, som de allerede nu bruger til at forberede ingredienserne til De Fyrretyve Røvere i Frederiks Allé. Brabrand-afdelingen kommer til at byde på andre retter på menukortet end i Frederiks Allé.

- Vi vil blandt andet præsentere en anden slags pizza, end de italienske som alle kender. Vi kalder dem madbrød. De er inspireret af pizza men også af den arabiske manaish og tyrkiske lahmacun. Vi henter inspiration fra mange forskellige steder og skaber nogle madbrød, der bare rummer al den smag, man kan forestille sig. Vi har stor respekt for pizza. Grunden til at pizza er så populært, er, at det virker. Men vi går til det med åbent sind og bruger vores egen erfaring med, hvad der smager godt sammen forklarer brødrene til voresbrabrand.dk.

De Fyrretyve Røvere genvandt titlen som Byens Bedste take-away i 2019. Foto: Axel Schütt
Annonce

8-10 pladser

Kort efter åbningen i Frederiks Allé talte Århus Stiftstidende med de to "røvere", der forklarede at de egentlig helst ville have åbnet en 'rigtig' restaurant, men at det endte et gadekøkken.

- Det er svært at finde lokaler i byen, man kan betale sig fra. Så vi gjorde det omvendt og tænkte 'hvad kan vi lave her?', da vi fik lokalet. Vi er begge vilde med at spise pitaer, så det var ret oplagt. Nu vokser stedet bare på os hver dag. Det er genialt - vi er vilde med det, konstaterede den yngste af de to brødre Anas Amin ved den lejlighed.

Brødrene har rødder i Irak, men voksede op i Gellerup.

- Vi var kun på gadekøkkener som børn, aldrig på restaurant, så det er stadig det, vi lidt har i baghovedet, selv om vi siden har lært alle de fine teknikker. Derhjemme lavede vores mor altid meget forskelligt mad fra forskellige dele af verden som Inden, Mellemøsten og Asien. Det har inspireret os meget, forklarede Anas Amin.

I lokalerne på Louisevej bliver der også mulighed for at spise maden, selv om pladsen er trang. Ifølge voresbrabrand.dk forventer brødrene, at der bliver plads til at 8-10 personer kan sidde og spise.

Ahmad og Anas Amin håber, at restauranten kan være med til at bygge bro mellem Gellerup og resten af Brabrand.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastsat.

Så er der serveret: Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce