x
Annonce
Aarhus

Succesrige røvere med vokseværk: Byens bedste take away åbner gadekøkken på hjemmebanen

De Fyrretyve Røvere-succesen i Frederiks Allé får nu en filiial i Brabrand. Arkivfoto: Kim Haugaard
Brødrene bag De Fyrretyve Røvere åbner en filial i Brabrand. Her bliver der også et begrænset antal pladser, hvor gæsterne kan spise.

BRABRAND: Med en fortid på blandt andet Svinkløv Badehotel, Molskroen og Michelin-restauranten Frederiksminde Hotel på Sjælland var basen i orden, da de århusianske brødre Ahmad og Anas Amin i august 2017 åbnede De Fyrretyve Røvere i Frederiks Allé, hvor kunderne dagligt kan hente gode mellemøstlige specialiteter med hjem.

Siden er succesen og populariteten udelukkende vokset, og allerede året efter kunne De Fyrretyve Røvere smykke sig med titlen Byens Bedste take-away. En titel som røverne genvandt i 2019.

Succesen har givet mod på mere. Derfor udvider det populære gadekøkken med en filial i Brabrand - nærmere betegnet i den tidligere butiksarkade på Louisevej.

Det skriver byportalen voresbrabrand.dk.

Anas og Ahmed Amin har brugt de seneste par måneder på opbygget et moderne køkken, som de allerede nu bruger til at forberede ingredienserne til De Fyrretyve Røvere i Frederiks Allé. Brabrand-afdelingen kommer til at byde på andre retter på menukortet end i Frederiks Allé.

- Vi vil blandt andet præsentere en anden slags pizza, end de italienske som alle kender. Vi kalder dem madbrød. De er inspireret af pizza men også af den arabiske manaish og tyrkiske lahmacun. Vi henter inspiration fra mange forskellige steder og skaber nogle madbrød, der bare rummer al den smag, man kan forestille sig. Vi har stor respekt for pizza. Grunden til at pizza er så populært, er, at det virker. Men vi går til det med åbent sind og bruger vores egen erfaring med, hvad der smager godt sammen forklarer brødrene til voresbrabrand.dk.

Annonce
De Fyrretyve Røvere genvandt titlen som Byens Bedste take-away i 2019. Foto: Axel Schütt

8-10 pladser

Kort efter åbningen i Frederiks Allé talte Århus Stiftstidende med de to "røvere", der forklarede at de egentlig helst ville have åbnet en 'rigtig' restaurant, men at det endte et gadekøkken.

- Det er svært at finde lokaler i byen, man kan betale sig fra. Så vi gjorde det omvendt og tænkte 'hvad kan vi lave her?', da vi fik lokalet. Vi er begge vilde med at spise pitaer, så det var ret oplagt. Nu vokser stedet bare på os hver dag. Det er genialt - vi er vilde med det, konstaterede den yngste af de to brødre Anas Amin ved den lejlighed.

Brødrene har rødder i Irak, men voksede op i Gellerup.

- Vi var kun på gadekøkkener som børn, aldrig på restaurant, så det er stadig det, vi lidt har i baghovedet, selv om vi siden har lært alle de fine teknikker. Derhjemme lavede vores mor altid meget forskelligt mad fra forskellige dele af verden som Inden, Mellemøsten og Asien. Det har inspireret os meget, forklarede Anas Amin.

I lokalerne på Louisevej bliver der også mulighed for at spise maden, selv om pladsen er trang. Ifølge voresbrabrand.dk forventer brødrene, at der bliver plads til at 8-10 personer kan sidde og spise.

Ahmad og Anas Amin håber, at restauranten kan være med til at bygge bro mellem Gellerup og resten af Brabrand.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastsat.

Så er der serveret: Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce