Annonce
Sport

Succestræner stopper til sommer

Kristian Danielsen stopper i Skanderborg Håndbold til sommer. Foto: Ole Nielsen

Cheftræner Kristian Danielsen har meddelt Skanderborg Håndbold, at han stopper til sommeren. Den dygtige trænere har modtaget flere interessante henvendelser efter en imponerende sæson i kvindernes liga.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold får et nyt ansigt på sidelinjen i den nye sæson. Holdets nuværende cheftræner Kristian Danielsen har meddelt ligaklubben, at han stopper til sommer. Den succesrige håndboldtræner har modtaget henvendelser fra en række interesserede klubber efter et flot grundspil fra oprykkerne.

Skanderborg er efter 20 kampe placeret på 11. pladsen med 12 point. Otte point mere end rækkens nuværende bundprop fra Ringkøbing.

Kristian Danielsen har ikke sat sin underskrift på noget endnu, men fortæller, at han har talt med nogle af de interesserede parter.

- Der har været interesse gennem en længere periode og der er blandt andet mulighed for at tage et skridt opad og prøve kræfter med noget rigtigt spændende. Derfor har jeg valgt at holde mine muligheder åbne, siger cheftræneren.

Træneren er ikke den eneste, der har været bud efter. De flotte præstationer har blandt andet betydet, at playmaker Trine Knudsen rykker til TTH Holstebro i den nye sæson, ligesom målvogter Anna Kristensen skal til Viborg HK. Derfor har Kristian Danielsen også valgt at fortælle klubben, at han stopper, så den har haft mulighed for at finde en afløser og se fremad.

- I en klub som Skanderborg er det mere relationerne, som binder tingene sammen. Det er ikke kontrakterne, der gør det. Hvis spillerne ved, at de fleste af de andre bliver, så er der også en større chance for, at de vælger at blive. Derfor har det også været vigtigt for mig at give klubben besked, så de kan kigge nærmere på en ny konstellation og få tingene til at falde på plads frem mod en ny sæson, siger Kristian Danielsen

- Der er selvfølgelig flere spillere, som får tilbud udefra og derfor tror jeg også, at det er vigtigt, at det bliver meldt ud, så der kan komme ro på og komme videre. Der kommer selvfølgelig et hulrum efter Trine Knudsen og Anna Kristensen, men jeg tror faktisk godt, at det kan udfyldes af spillere i den nuværende trup. Flere af dem er i gang med deres første år i ligaen, men i det øjeblik, at de får ro på og sæsonen er overstået, så tror jeg, at de mange refleksioner og erfaringer vil få flere af dem til at rykke sig markant. Der er mange som har lært meget, siger cheftræneren.

Annonce

Tophold på besøg

Onsdag aften kommer han og spillerne på en af de sværere opgaver, når København Håndbold med den tidligere Skanderborg-træner Claus Mogensen kommer på besøg. Københavnerne forsøger at holde fast i topholdet fra Odense. Men selvom forskellen på de to hold er stor, så har oprykkerne tidligere vist, at de kan drille de økonomisk stærkere mandskaber.

- København Håndbold er et tophold, men jeg synes, at vi mod Odense fik vist, at vi godt kan presse den type hold. Vi har leveret en række gode præstationer, men på det seneste har vi haft lidt svært ved at præstere i første halvleg. Det skal blive bedre mod København, som formentlig gerne vil have kampen overstået hurtigt, så de kan komme videre med deres Champions League eventyr.

- Vi skal være bedre med i begyndelsen og så skal vi stå klar, når de eventuelt falder i niveau, siger træneren, der specielt har fokus på sit holds indsats i forsvaret.

Onsdagens kamp spilles klokken 19.30 i Skanderborg Fælleden.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce