Annonce
Sport

Sulten Andersson indordner sig i køen bag Mikkel Hansen

Lasse Andersson fik for en gangs skyld masser af minutter i angrebet, da en syg Mikkel Hansen måtte sidde ude mod Japan. Andersson kvitterede med fire scoringer. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Mikkel Hansens klasse gør det svært for håndboldlandsholdets øvrige venstrebacker at få spilletid i angrebet.

Mod Japan fik Lasse Andersson tæt på fuld spilletid i begge ender, men sådan er det kun sjældent, når han er i kamp for det danske håndboldlandshold.

For selv om der sidder et frygtindgydende skud i hans højrehånd, er han primært udtaget til VM-truppen som forsvarsspiller.

I den anden ende af banen mangler han måske stadig det afgørende landsholdsgennembrud, men det er svært, når man skal konkurrere med en af verdens bedste håndboldspillere.

- Mikkel (Hansen, red.) sidder på den back, og det kan man jo ikke sige noget til. Det er måske den bedste venstreback, der har været.

- Det er lidt lettere at acceptere at sidde på bænken, når det er spillere af den kaliber, der er på banen og gør det godt.

- For mig gælder det om at holde mig klar og træne så godt som muligt. Når jeg får chancen, så prøver jeg at tage den, siger Lasse Andersson.

Han blev noteret for fire scoringer mod Japan og lægger ikke skjul på, at han er sulten efter at spille mere i angrebet.

Men en forudsætning for at kunne indgå i et landsholdskollektiv er, at man er i stand til at hakke lidt af de personlige ambitioner.

- Alle, der er her, er vant til at spille meget til dagligt. Men når man bliver samlet på et landshold, så bliver man nødt til at tænke på, hvilke roller de forskellige kan tage for at få det til at fungere.

- Her er mange spillere med mange kvaliteter, så man skal heller ikke være for egoistisk, siger Lasse Andersson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

AGF

Liveblog: AGF foran mod mestrene

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce