Annonce
Debat

Sundhedsvæsenet bliver underfinansieret: Det er særdeles bekymrende og uacceptabelt

"Sundhedsvæsenet, herunder psykiatrien, skal have et markant økonomisk løft fra regeringen og Folketingets side, som Kristendemokraterne foreslår og har finansieret i vores 2030-plan. Giv regionerne skatteopkrævningsret og lov til at være mere herre i eget hus", skriver Marianne Karlsmose. Arkivfoto: Morten Pape/Ritzau Scanpix

DEBAT: Akutlægebiler i vest står stille på grund af mangel på læger, sygeplejersker siger op i afmagt, mange udsatte operationer, alt for mange genindlæggelser og lange ventelister på behandling og respons fra patientkontoret. Udfordringerne står i kø.

Det er særdeles bekymrende og uacceptabelt. Sundhedsministeren har givet regionerne en lille ekstra økonomisk håndsrækning – tak for det, men det er langt fra nok, og det kommer meget sent.

I alt for mange år er sundhedsvæsenet blevet underfinansieret. Skiftende regeringer har brystet sig af at give flere penge (ca. én procent årligt), men undladt at fortælle, at stigningen i patienter og behov var langt større end stigningen i penge. Den faglige vurdering er, at der skal to procent stigning i finansiering til for at følge med.

Annonce

Antallet af medarbejdere er endda faldet nogle steder, og der er mange ledige stillinger i sundhedsvæsenet herunder i psykiatrien. Regeringens indgreb overfor sygeplejerskerne har ikke gjort det bedre – tværtimod.

Vi taler meget om klimamæssig bæredygtighed, og det er vigtigt – også i regionspolitik - men menneskelig bæredygtighed for vores medarbejdere er også livsvigtig.

Her hjælper lappeløsninger og syltekrukker ikke. Sundhedsvæsenet, herunder psykiatrien, skal have et markant økonomisk løft fra regeringen og Folketingets side, som Kristendemokraterne foreslår og har finansieret i vores 2030-plan. Giv regionerne skatteopkrævningsret og lov til at være mere herre i eget hus.

Lyt til medarbejderne, når de siger fra og peger på forbedringsforslag. Vis tillid frem for kontrol. Stop med pres for fuld tid, hvis ikke medarbejderen ønsker det, ellers er risikoen for en opsigelse, stress og nedslidning stor.

Vi taler meget om klimamæssig bæredygtighed, og det er vigtigt – også i regionspolitik - men menneskelig bæredygtighed for vores medarbejdere er også livsvigtig.

Alt for ofte omtales valget 16. november som et kommunalvalg selv af politiske kommentatorer, men vi har både kommunal- OG regionsvalg 16. november. Husk det, når krydset skal sættes.

Det er vigtigt at få fokus på regionerne og udfordre regionskandidaterne på vores prioriteringer og værdier. Lav valgmøder om regionspolitik - også på uddannelsesstederne. Det er liv og død, som det handler om.Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Stødt på manchetterne foran tv-skærmen: Hvorfor gør man grin med alvorlige sygdomme?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv

Annonce