Annonce
Kultur

Maria Lucia er tilbage i Aarhus med Beatles-brag

Maria Lucia har hovedrollen som karrierekvinden Louise, der er i opposition mod sine hippieforældre i Beatles-musicalen "She Loves You", der spiller i Musikhuset Aarhus fra 29. april. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Efter at have høstet stor ros for roller i velkendte musicals som "Sound of Music" og "Skønheden og Udyret", betræder Maria Lucia Heiberg nu nye stier med Beatles-musicalen "She Loves You" i Musikhuset.

AARHUS: Der er gensynsglæde og kram i luften ved garderoberne i Musikhusets backstageområde.

"She Loves You"-holdet er lige landet i Aarhus efter at have haft verdenspremiere på den spritnye Beatles-musical i Tivolis Koncertsal i København. Nu venter der en lille måneds tid med forestillinger i Musikhuset, hvor musicalen har fået forlænget spilletid.

I en af hovedrollerne ses Maria Lucia, der er tilbage i sin gamle hjemby.

Annonce

- Jeg er kommet rigtig meget i det her område. Jeg sang i pigekor lige ovre på Musikskolen og gik også på MGK (forberedende musikuddannelse, red.) der, siger hun og nikker over imod Officersbygningen.

I dag bor Maria Lucia i København sammen med sin mand og deres lille søn, men hun nyder at være tilbage i Aarhus, hvor hun stadig har en del familie. Blandt andet en faster og onkel, som kommer og ser hende i rollen som karrierekvinden Louise, der er i et generationsopgør med sine 68'er forældre, spillet af Birgitte Raaberg og Karsten Jansfort.

- Louises far og mor er meget hippieagtige, så hun er manifestationen af, at man tager afstand fra det, man er vokset op i. Hun bruger mange kræfter på at negligere alt det, hun kommer fra. Hun arbejder i modebranchen, hvor hun laver strømlinede designs i sort/hvid - alt det mor og far ikke er, siger Maria Lucia smilende.

Som handlingen skrider frem, kommer der dog flere farver ind i Louises liv, og de hårde linjer blødes op.

- Hun ender med at få succes i modehuset, fordi hun tør gøre noget andet og være tro mod sig selv. Det er den rejse, publikum kommer med på, fortæller Maria Lucia.

Verdenspremiere

Med "She Loves You" har den århusianske musikproducer Mikkel Rønnow gjort et scoop.

Der har før været lavet teaterkoncerter og andre optrædener med Liverpool-bandets bagkatalog. Men det er første gang, det er lykkedes at få rettighederne af Sony til at lave en musical med Beatles sange.

Maria Lucia (tv.) spiller Louise, som gør oprør mod sin hippiemor, spillet af Birgitte Raaberg, i Beatles-musicalen  "She Loves You". Foto: Søren Malmose

Sammen med nogle af de tunge drenge fra Londons West End-musicalverden har Rønnow skabt en musical med 40 Beatles-sange. Drømmen er, at andre kan se dens kvaliteter, så musicalen kan komme verden rundt.

Annonce

Beatles under huden

Blandingen af Beatles og musical var to faktorer, der gjorde, at Maria Lucia bare måtte sige ja uden forbehold.

- Der var ikke nogen tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i en forestilling med dette sangkatalog. Det skulle jeg selvfølgelig, siger Maria Lucia.

Jeg har et særligt forhold til et nummer som "Strawberry Fields". Det var min fars yndlingssang, og hans kiste blev båret ud til den. Så den sidder under huden på mig på en helt særlig måde

Maria Lucia, musicalstjerne

- Jeg elsker Beatles. Jeg er vokset op med deres musik. Men far var kæmpe fan og havde en imponerende pladesamling, som jeg har arvet. Jeg kan huske, at vi dansede rundt i stuen til Beatles-musik, fra jeg var helt lille. Ligesom Louise, vil man som barn gerne stå på egne ben, og så fornægter man jo alt, men på en måde har jeg har genfundet musikken, fortæller Maria Lucia, der mistede sin far i 2009.

- Jeg har et særligt forhold til et nummer som "Strawberry Fields". Det var min fars yndlingssang, og hans kiste blev båret ud til den. Så den sidder under huden på mig på en helt særlig måde, fortæller hun.

Maria Lucia har en kærlighed til Beatles med sig fra barndomshjemmet i Risskov, hvor hendes far var inkarneret fan. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

- Beatles er for mig lig med kærlighed, fordi det var så meget min far, så jeg kan ikke adskille de to ting. Derfor er det også en fin, lille cirkel på mig og min fars historie med Beatles - som nu bliver sluttet. Så det er fyldt med kærlighed, og det mærker jeg bestemt også blandt mine kolleger, når vi synger sangene, forklarer Maria Lucia.

Annonce

Går all in

De fleste har et forhold til Beatles' sange og måske også en mening om, hvordan de skal spilles.

- Det er klart, at når man rører ved noget, som er så helligt for nogen, så er det jo ikke uden fare. Men der var ikke rigtig noget at gøre, siger Maria Lucia og griner let.

- Jeg havde ingen betænkninger. Jeg kendte jo sangene så godt. Og jeg er ikke kendt for ikke at tage imod en udfordring. Så selvfølgelig skulle jeg det. Når man arbejder med det, er man nødt til at gå all in og ikke lade sig hæmme af en eventuel frygt, siger hun.

Maria Lucia har tidligeres spillet velkendte roller i musicals med klassikerstatus, men med "She Loves You" er alt første gang.

Maria Lucia har med stor fornøjelse kastet sig ud i arbejdet med Beatles' velkendte sangskat, som mange elsker og har en mening om. - Man er nødt til at gå all in og ikke lade sig hæmme af en eventuel frygt, siger hun. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

- Du er med i maskinrummet på en anden måde end normalt. Ofte kan jeg blive inspireret af andre kvinder, der har stået med rollen. Her er det mig og mine kolleger, der er de første og bærer hele projektet. Det er helt klart særligt. Bagefter vil andre gøre sig nogle erfaringer baseret på det, vi har skabt, siger hun.

Maria Lucia håber, at publikum vil komme med et åbent sind, når de oplever Beatles' velkendte sangskat i andre rammer.

- Det må være publikums opgave at være villige til at lade sig overraske og forhåbentlig få noget med sig. Det er kunstens største formål; at røre nogle mennesker på den ene eller anden måde.

"She Loves You" har Aarhus-premiere 29. april og spiller i Musikhuset til 21. maj.

Maria Lucia

Maria Lucia Heiberg Rosenberg, født 1984, er vokset op i Risskov. Bor nu i København med sin mand og deres barn.

Hun gik på N. Kochs Skole på Trøjborg og senere Aarhus Katedralskole.

Som 18-årig havde hun succes som guvernanten Maria i "The Sound of Music" på Vilhelmsborg Festspil i 2002.

Året efter vandt hun en pladekontrakt i TV 2-programmet "Popstars" i 2003.

Siden har hun høstet stor anerkendelse for sine musikalske og skuespilmæssige præstationer. Hun har modtaget en Talent Reumert for rollerne som Belle i "Skønheden & Udyret" og Maria i "West Side Story". I 2011 modtog hun en Reumert som "Årets sanger". I 2015 modtog hun Teaterpokalen, da den for første gang blev givet for en rolle i en musical.

Desuden lægger Maria Lucia stemme til Elsa i Disney’s film "Frost & Frost 2", der førte til, at hun optrådte ved Oscar-uddelingen i 2020.

Maria Lucia har hovedrollen i Beatles-musicalen "She Loves You". Den havde verdenspremieren i Tivolis Koncertsal i København 25. marts, og spiller nu i Musikhuset til 21. maj. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce